FOTO: DAROVITI UČENICI POSJETILI BAZU U ZEMUNIKU Susreli se sa pilotima "Krila Oluje" i posjetili sve eskadrile

FOTO: DAROVITI UČENICI POSJETILI BAZU U ZEMUNIKU

Polaznici Zimske škole zajednice tehničke kulture Zadarske županije i Grada Zadra posjetili su u utorak 8. siječnja 2019. godine 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u vojarni "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku.

Riječ je o skupini uspješnih učenika srednjih škola s prostora Zadarske županije koji su se istaknuli na državnim natjecanjima iz područja prirodoslovno-matematičkih i tehničko-informacijskih znanosti, a posjetom zrakoplovnoj bazi žele obogatiti znanja iz zrakoplovno-tehničkog područja.

Učenike i njihove voditelje pozdravio je načelnik stožera 93. zrakoplovne baze pukovnik Boris Panić koji je istaknuo kako su učenici uvijek dobro došli u bazu koja mladima nudi velike mogućnosti edukacije, ali i profesionalnog razvoja u području zrakoplovstva.

- Naša je baza i škola u kojoj se školuju hrvatski vojni piloti, ovdje je dom "Krila Oluje" i naših letačkih protupožarnih posada i drago nam  je što smo u prilici predstaviti jedan dio naših aktivnosti te ponuditi mogućnost stručnog vodstva i razgledavanje svih tipova aviona i helikoptera kojima je opremljena baza u Zemuniku, kazao je pukovnik Panić.

Učenici su imali prigodu susresti se i razgovarati sa pilotima "Krila Oluje", a posjetili su i sve eskadrile gdje su se upoznali sa tehničkim karakteristikama pojedinih zrakoplova.

Naslovnica Zadar plus

Najčitanije