VELIKO PRIZNANJE ZA STUDENTSKU A CAPPELLA SKUPINU U ožujku putuju u New York gdje će nastupiti u Carnegie Hallu

VELIKO PRIZNANJE ZA STUDENTSKU A CAPPELLA SKUPINU

 Zadarska studentska a cappella skupina A.K.A. Crescendo u ožujku putuje u New York kako bi nastupila na jednoj od najpoznatijih svjetskih pozornica koncertne dvorane Carnegie Hall. U svibnju 2018. su dobili poziv od organizatora najvećeg svjetskog a cappella koncerta TOTAL VOCAL koji se održava već pet godina.

Cilj koncerta je proslava a cappella glazbe koja se proširila po cijelom svijetu te iz tog razloga, za ovu petu godišnjicu, organizatori su odlučili pozvati devet a cappella skupina iz cijelog svijeta kao goste koji će predstaviti svoju kulturu te zajedno s ocem suvremene a cappella glazbe - Deke Sharon-om u samo pet dana pripremiti a cappella koncert za pamćenje. Sharon je naime, uz zavidnu a cappella biografiju, zaslužan i za svu glazbu iz poznatih nam filmova Pitch Perfect ili Na putu do zvijezda, koju će Crescendovci izvoditi u New Yorku.

A.K.A. Crescendo se odmah, nakon prvotnog šoka, uhvatio posla te se već mjesecima pripremaju za koncert njihovih života. Naime, oni će 24.ožujka postati prva hrvatska studentska a cappella skupina koja je nastupila u Carnegie Hallu te će taj nastup okruniti sav njihov trud u ovih šest godina postojanja i staviti "točku na i" na sva njihova dosadašnja postignuća.

Naslovnica Zadar plus