StoryEditorOCM
Zadar plusEVO TKO SE SVE PRIJAVIO NA DORU, MEĐU PJEVAČIMA I MLADI ZADRANIN JURE BRKLJAČA

Među autorima je i skladatelj koji je napisao najveći hit Toše Proeskog

Piše PSD
12. siječnja 2019. - 20:22
Untitled

Krajem idućeg tjedna s državne će televizije objaviti popis 16 pjevača i 2 rezerve koji će se u veljači boriti za odlazak na pjesmu Eurovizije.

Jedni od onih koji su poslali pjesme su i nekadašnji natjecatelji popularnog glazbenog showa The Voice-Najljepši glas Hrvatske koje svake subote gledamo u još jednom showu, A strani.

Mladi Zadranin Jure Brkljača kojeg su mnogi već nazvali nasljednikom Olivera Dragojevića na Doru se prijavio s pjesmom skladatelja Miroslava Rusa. - Radi se o laganoj, moćnoj baladi i jednom od boljih rukopisa Miroslava Rusa. Ako prođem natječaj, pjevat ću je na hrvatskom jeziku. Vjerujem u nju i mislim da bi mogla dobro proći na Eurosongu. Aranžman za nju je radio Mihael Blum, kaže Jure. Inače, Miroslav Rus jedan je od naših najvećih hitmejkera, surađivao je s pokojnim Tošom Proeskim za kojeg je napisao veliki hit Igra bez granica.

Još se jedan Dalmatinac nada nastupu na Dori, a riječ je o Dini Petriću s Hvara. - Pjesmu mi je ponudio Matko Šimac, naš uspješni splitski autor koji je osjetio da bi je ja donio na pravi način, iako su se za pjesmu zanimala i neka druga imena s naše estrade. Pjesma nosi veliku težinu i samim time mi je čast što mi je ukazao takvo povjerenje. Skladba se zove "Falit ćes mi noćas" i satkana je od tri minute čiste emocije, power balada koja govori o gubitku voljene osobe i unutarnjoj borbi sa samim sobom te kako krenuti dalje. Očekujem od sebe da dam svoj maksimum. Mislim da s jakom pjesmom i snažnom emocijom, a u pjesmi je ima puno, ne mogu ostati neprimjećen od publike, kako naše, tako i europske, jer vjerujem da je glazba najemotivniji svjetski jezik kojeg svatko poznaje, rekao nam je Dino.

 

 

U drugoj sezoni The Voice upoznali smo Dubrovčanina Vedrana Ljubenka koji se također prijavio na Doru. - Pjesma se zove "Ne diraj me, ne diram te". Nastala je prije godinu dana, a poučen međuljudskim odnosima, posebno ljubavnim, određeni događaji u životu su mi pomogli da ju još snažnije interpretiram. Autor sam glazbe, teksta i aranžmana i nadam se da ću upasti na Doru i ostvariti dobar plasman jer smatram da pjesma ima veliki potencijal. Nisam pisao planski za ovakav tip natjecanja i ne bih prijavljivao bilo što, ova se pjesma baš dogodila. Imam originalnu interpretaciju i posebnu pjesmu po kojoj ću se vjerovatno razlikovati od svih ostalih izvođača, uz to sam mlad, energičan, nabrijan i spreman zabaviti ljude onime što najviše volim, a to je pjevanje, zaključio je Ljubenko.

 

 

 

25. travanj 2024 19:15