StoryEditorOCM
Zadar plusMLADEN GRDOVIĆ RAZOČARAN ŠTO GRAD ZADAR NIJE STAO IZA NJEGOVOG VELIKOG KONCERTA

Imam više šoldi od svih njih zajedno! Veliki sam hajdukovac, ali moram stati u obranu Zdravka Mamića. Ja ga podržavam i tko govori protiv njega – budala je!

Piše Vinko Pajić / Slobodna Dalmacija
7. veljače 2019. - 10:38
dp_docek_trg3-160718

Sve je spremno za veliki slavljenički koncert Mladena Grdovića (60) kojim će ovaj zadarski slavuj 15. veljače u dvorani "Krešimir Ćosić" na Višnjiku proslaviti velikih 40 godina respektabilne pjevačke karijere, tijekom koje je nanizao impresivan broj hitova za sva vremena. Vole ga sve generacije i nema te fešte na ovim prostorima koja može proći bez Grdovića, a rado je viđen gost i na mnogim vjenčanjima. Svojedobno ga je najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić (33) angažirao da mu svojim pjesmama uveliča najvažniji dan u životu, dok su naši srebrni "vatreni" svoje ruske ljetne pobjede slavili upravo uz Mladena. Može se pohvaliti albumima s milijunskom nakladom i koncertnim turnejama po cijelom svijetu, no unatoč svemu slava ga nimalo nije promijenila, a on je ostao skroman i radišan kakav je uvijek i bio.

Skorašnji zadarski koncert "Nije u šoldima sve" posebno mu je prirastao srcu, jer izdržati punih 40 godina na glazbenoj sceni nije nimalo lak zadatak. Iz pjevačeva organizacijskog tima najavljuju pravi spektakl, a Grdović je posebno za ovu prigodu pozvao i drage mu prijatelje da svojom prisutnošću uveličaju ovu večer, pa će tako pjevati i Zlatko Pejaković, Jasmin Stavros, Ivana Kovač, Maja Šuput, Mia Dimšić, Učiteljice, klapa Munita i Ivan Zak.

Sav novac od prodaje ulaznica pjevač će donirati onima kojima je potrebna pomoć: od djece s posebnim potrebama, starih i nemoćnih do napuštenih pasa u zadarskom azilu. A ovo je samo početak njegove hvalevrijedne geste, jer nam je otkrio kako će odsad od svakog svog koncerta 15 posto ukupne zarade uplaćivati u humanitarne svrhe.

– Osnovat ću i udrugu koja će biti namijenjena baš za takve stvari. Inače, jako sam razočaran što Grad Zadar nije stao iza ovog koncerta svojom potporom, iako su sve ulaznice odavno rasprodane. Nije me toliko briga jer imam više šoldi od svih njih zajedno, no baš iz principa ovo govorim i može ih biti sram. Naša je država stvarno nitko i ništa, svi samo gledaju svoju guz... Ne obraćam pozornost na njih niti dva posto. Ništa se zapravo ne događa, pa ljudi će nam umrijeti od gladi i bit ćemo kao u Africi. Često me mnogi zovu i pitaju da im pozajmim ili dam novac. Rado to napravim. Narodu je najgore, to što nam rade čisti je lopovluk. Upravo zato ne cijenim ni jednog političara.

Predsjednicu Kolindu upoznao sam nekoliko puta i ona je naša dika, duša od čovjeka, odlična žena. Ne znam kako podnosi sva ta putovanja i ne može ona sama odlučivati o državi. Mogu je komentirati kao osobu, ali kao političarku ne bih. Ma znate što, ja bih vam za našeg predsjednika stavio Mišu Kovača – odlučno nam govori Grdović, kojega s ovim Šibenčaninom veže dugogodišnje prijateljstvo.

– Rekao mi je: "Mladene, legendo, odradi koncert u svom Zadru onako kako Bog zapovida." Mišo mi daje najveću snagu. Često se čujemo. Dobar sam bio i s pokojnim Oliverom. Naša su druženja uvijek završavala briškulom i trešetom, a on je, ako niste znali, bio pravi majstor u kartama. Podjednako kao i u ribolovu. Uvijek bi me pobijedio – kaže pjevač koji će jednu pjesmu na koncertu posvetiti starom morskom vuku uz kojega ga veže mnoštvo uspomena.

Baš kao i za hrvatsku nogometnu reprezentaciju s kojom je proživljavao svaki trenutak ruske bajke.
– Svi znaju da sam veliki hajdukovac, ali moram stati u obranu Zdravka Mamića. Nahranio je pola politike. Stavili su ga na križ, no ja ga podržavam i tko govori protiv njega – budala je. Luka Modrić mi je poput brata. Još nije svjestan da je prošle godine dobio sva ona priznanja. Njegova Vanja desna mu je ruka, baš kao i meni Brankica. Moja ljepotica, moja najveća podrška, sve ove godine. U dobrim i teškim trenucima. Svašta sam ja proživio u karijeri, uspone, padove, blaćenje mog imena... Još od prve izdane ploče. Ali sve što sam radio uvijek je bilo iskreno, dostojanstveno i od srca – priznaje nam Mladen. Ovog ljeta napunit će 61 godinu, a kad nije na gažama, nastoji što više trčati i biciklirati.

– Pivat ću dokle god me zdravlje bude služilo. Ma mene vam ni bomba ne bi uništila, ne dam se – nasmijano zaključuje pjevač nestrpljivo iščekujući trenutak kad će stati pred svoje vjerne Zadrane, koji su bili i uvijek će ostati uz svog Mladena.

24. travanj 2024 15:19