StoryEditorOCM
Zadar plusVELIKO PRIZNANJE ZADARSKOM ZBORU

'Crescendu' nagrada u L.A.-u za videospot

12. veljače 2019. - 22:35
49213516_1583665578402498_5264302467943759872_n

Zadarska sveučilišna a cappella skupina "A.K.A. Crescendo" osvojila je veliko priznanje koje je stiglo ravno iz Los Angelesa! Riječ je o nagradi "A Capella video Awards", a osvojili su je za spot "Vikings theme song", i to u dvjema kategorijama: za najbolje specijalne efekte te kostimografiju i šminku!

– Ova golema priznanja idu nevjerojatno talentiranom redatelju videa Igoru Goiću, potom i Marijani Bošnjak i Katarini Sjauš, iznimnim ljudima koji su sve naše ideje pretočili u djelo, koje je poslije prepoznala i svjetska a cappella scena! Pogledajte naše "Vikinge", ako još niste, i nazdravite u naše ime! Mi sigurno hoćemo! – poručili su mladi pjevači.

 

Spot je sniman u utvrdi Kličevica nedaleko od Benkovca, a članovi a cappella skupine sami su smislili njegov koncept, čak i skicirali kostime. Multitalentirani pjevači su za svoj najveći i najkompleksniji projekt do sada adekvatno i nagrađeni. Nažalost, zbog financijskih razloga, po svoje nagrade nisu mogli otići u L.A., no njihov je video zahvale emitiran tijekom dodjele nagrada.

Da je ova zadarska a capella skupina odavno probila granice Hrvatske, ne svjedoči samo nagrada "A Capella video Awards", nego i poziv za nastup u ožujku, na jednoj od najpoznatijih svjetskih pozornica, onoj koncertne dvorane Carnegie Hall. Cilj koncerta "Total Vocal" je najveća proslava a cappella glazbe, a nastupit će devet skupina iz cijelog svijeta.

– New York je daleko i vremena za skupiti sponzore je malo! Stoga smo odlučili, umjesto službenih mailova i dosadnih poziva, do sponzora pokušati doći na naš, nimalo konvencionalan i profesionalan način! Pa kud puklo da puklo! Možda smo mladi i ludi, ali barem smo originalni – kažu članovi "A.K.A. Crescenda" nakon što su snimili zabavan video u kojem su opjevali poznate hrvatske reklame, želeći tako privući sponzore.

;

Svoj prvi javni nastup skupina "A.K.A. Crescendo" imala je na završnom koncertu Sveučilišta 2013. godine, proslavili su se i na showu "Supertalent", a danas su iza njih mnogobrojni koncerti u Hrvatskoj i inozemstvu. Ovim iznimnim promotorima a capella glazbe, hrvatske kulture i talenta, svakako želimo da pozitivne vibracije nastave širiti gdje god se pojave! L.A. su već osvojili, a sada "New York Calling"!

25. travanj 2024 06:30