StoryEditorOCM
Zadar plusFRAJLE U ARSENALU

Spojila ih je jedna ljubavna priča, a Zadru će ljubav donijeti koncertom upravo na Valentinovo

14. veljače 2019. - 11:53
P.S.fashion Foto by Mare Milin

Svi koji su bili na koncertima Frajli znaju koja se čarolija tamo događa, jer Marija, Nataša, Jelena i Nevena na svojim nastupima donose nezaboravnu večer uz puno dobre glazbe, smijeha i atmosferu, koja se teško može opisati riječima. Obrade u posebnim interpretacijama, kojima osvajaju publiku od 2009. godine, njihova su posebnost, izdvaja ih od ostalih izvođača na glazbenoj sceni i magnetski privlači publiku različitih glazbenih smjerova.

Ove četiri djevojke doslovno je spojila ljubav - Marijina zaljubljenost u jednog mladića iz Budve ponukala je djevojke da odu u taj grad „malo zasvirati“ ne bi li Marija mladića ponovno vidjela. Bilo je to prije deset godina, toliko traju Frajle i na pozornice dovode ljubav, zabavu i gotovo kazališne trenutke. Ovaj popularni novosadski ženski bend na sam Dan zaljubljenih, 14. veljače, nastupit će u Zadru, u dvorani Arsenal.

Divna veza

- Kao i uvijek, publika može očekivati puno dobre zabave. Mi ionako u repertoaru imamo ljubavne pjesme, koje će taj dan možda biti malo naglašenije, zbog Dana zaljubljenih. Ljubav nam je na rasporedu uvijek! Zadarska publika još nije imala prilike čuti uživo pjesme s albuma „Ljubav na dar“, pa se i tome veselimo. Publika u Hrvatskoj i mi imamo stvarno divnu vezu. U našim pjesmama nosimo dah mora, ravnice, mandoline i tamburice, ponešto za svakoga - kažu nam Frajle, ili „žene koje su na sve spremne“. To je opis koji im najviše odgovara i koji je razlog njihove povezanosti.

- S jednakim žarom volimo život, glazbu, pozornicu, našu publiku s kojom dijelimo sebe i koja nam na najljepši način vraća natrag. Imamo mnogo toga zajedničkog, što je stvarno sreća, jer zato se i tako dobro slažemo i trajemo deset godina. Razlikujemo se po sitnicama i afinitetima, neke od nas vole više odmor na moru, neke u planinama, neke vole fotografirati, druge pak odlaziti na izložbe, jedna voli pivo, druga kavu - opisuju se djevojke međusobno.

Za određene pjesme rade posebne koreografije, vole se obući da sve stvori smislenu cjelinu i da, osim slušanja, koncert ima i vizualnu komponentu. Kako pričaju anegdote i razne zanimljivosti tijekom koncerta, kako komuniciraju i spontano tijekom predstavljanja pjesama, sve to daje taj kazališno-kabaretski 'štih' koji je za njih neizostavan. Velika im je želja nastupiti u mjuziklu s vlastitim pjesmama, pa nas je zanimalo bliži li se uskoro i taj trenutak.

Novi album

- Za sada najbliži trenutak je izlazak našeg novog albuma, u travnju ove godine. A nadamo se da će i mjuzikl onda skoro - zaključuju djevojke koje su dosad objavile četiri studijska albuma.

Prošlo je dvije godine od njihova posljednjeg koncerta u Arsenalu, a po reakcijama na društvenim mrežama može se reći da ih zadarska publika s nestrpljenjem očekuje. Na Valentinovo moći će uživati u autorskim pjesmama Frajli poput "Ich Liebe Dich", "Štiklice" i "Ljubi,ljubi" ili poznatim hitovima kao "Nedostaješ mi ti", "Tišina", "Zar je voljeti grijeh" ili "Meni trebaš ti", koji dovode atmosferu do vrhunca. Četiri vokala, dvije gitare, jedan show!

23. travanj 2024 09:16