StoryEditorOCM
Zadar plusBAŠ ŠTO JE ZADRU, GRADU U TURISTIČKOM USPONU, NEDOSTAJALO

Pjerino Bebić: "U novom klubu Opera nastupat će najbolja klupska DJ scena!"

Piše Matea Gugić
16. travnja 2019. - 22:30
jazine_prostori6-120419 (1)

Od početka srpnja Zadrani i njihovi mnogobrojni gosti uživat će u novom, modernom noćnom klubu "Opera" koji bi se do tada trebao otvoriti u bivšem prostoru sale za vjenčanja "Gastro" u Jazinama. 
U nešto manje od tisuću metara kvadratnih, bivši gradonačelnik Hvara, Pjerino Bebić, i njegovi partneri planiraju napraviti klub koji će i tehnički i ugostiteljski biti na visokoj razini, jednak onome u Zagrebu. 
- Ipak neće biti na dvije etaže jer nam prostor to ne dopušta, ali sve će ostalo zapravo biti isto – rekao nam je u razgovoru Bebić dok se vozio prema Zadru kako bi dogovorio preostale detalje sa Gradom Zadrom. Zadar će tako postati drugi grad u Hrvatskoj koji će dobiti franšizu tog poznatog kluba, ujedno i prvi pravi veliki noćni klub kakav Zadru, kao gradu u turističkom usponu, sigurno nedostaje. 
Zašto baš Zadar? 
- Pa Zadar raste! Iz godine u godinu se sve više ulaže u njega, širi se u svakom smislu. Zadar je turistički, ali strateški na idealnom mjestu. U blizini je aerodroma i nove luke – otkriva nam Bebić te dodaje kako sa sigurnošću zna da u Zadru neće imati konkurencije, što je također bio jedan razloga zašto su odabrali baš Donatov grad za svoje novo ulaganje. 
Ponosno ističe kako zagrebačka "Opera" spada u društvo najprestižnijih svjetskih klubova, restorana i hotela, tzv. "The World's Fines Clubs", te će se on i njegovi partneri potruditi da i ovaj zadarski krene tim putem. 
- Otvaranje franšiza na više lokacija nam odgovara jer utječe na cijenu i renome cijeloga kluba – govori Bebić te nas podsjeća koji su sve poznati strani DJ gostovali na klupskoj pozornici: DJ Cruz, poznati DJ holivudskih zvijezda, popularni britanski DJ trio Disciples, britanski DJ producentski duo Solardo samo su neki od poznatijih DJ koje je Opera imala čast ugostiti, a slična klupska imena Zadrani mogu očekivati i u svom gradu – navješćuje Bebić i dodaje kako su ga mnogobrojni Zadrani već zvali da mu pruže podršku i da priznaju kako jedva čekaju otvorenje kluba jer je upravo to nedostajalo gradu. 
Bebić je također istaknuo je kako će poštovati Zadar i sve njegove ugostitelje. 
- Mnogi zaboravljanju kako je ugostiteljstvo itekako težak posao. Danas vam apsolutno sve mora biti na visokoj razini, vrlo je lako "pasti" u očima klijenata, a to si nikako ne možemo dopustiti - 
zaključuje Bebić te priznaje kako se on više bavi papirologijom nego noćnim životom, te taj dio prepustio svojim partnerima, Slobodanu Matendi i Ivanu Renduliću.  
Matea Gugić
Snimio: Jure Mišković / Hanza Media

OKVIR / Uređenje Opere prema projektu Vanese Bilbije
Vanesa Bilbija poznata je splitskoj javnosti po uređenju nekoliko popularnih lokala u gradu. Preuredila je prostor kultnog restorana Šumica, danas lounge-kluba Mediteranium, čija je kuma na otvorenju 2011. bila Blanka Vlašić, dok je Severina bila kuma luksuznog lounge cocktail bara Marco Polo Mistique za čije je uređenje također zaslužna Bilbija. Uredila je i interijer zagrebačkog stana Kerumove supruge Fani.
Konfiguracija prostora zagrebačke Opere dozvolila je da se interijer uredi kao dom opere, odnosno kazališna kuća. Ova ideja Slobodana Matende, koji ima dugogodišnje iskustvo u ugostiteljstvu, bila je glavna nit vodilja prilikom adaptacije.  Kako će izgledati zadarske Opere ipak će trebati još malo pričekati jer završni izgled još uvijek nije definiran, kazao nam je Bebić. 

17. travanj 2024 03:43