StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: ZAVRŠENO 3. IZDANJE ZADAR OUTDOOR FESTIVALA

Na plivačkom maratonu sudjelovao i Ivica Kostelić, a evo tko su pobjednici svih šest disciplina

Piše Zadarski.hr
14. svibnja 2019. - 13:00
109.JPG

Iza nas je još jedno odlično sportsko-turističko događanje - 3. izdanje Zadar Outdoor Festivala koji se održao na najatraktivnijim lokacijama Zadarske regije. U petak i subotu ste tako mogli uživati u sportskim nadmetanjima, adrenalinu i dobroj zabavi u čak šest disciplina: trčanju, trailu, mtb-u, plivanju, kajakingu i SUP-u. ZOF iskustvo pružilo je gostima i sudionicima još jednu priliku da pomaknu vlastite granice, ostvare nova poznanstva te sa sobom ponesu nezaboravne uspomene.

Treći Zadar Outdoor Festival otvoren je u petak, 10. svibnja u 18.30 sati utrkom 'Utrči u zalazak 5 ili 10 km powered by Heineken', u kojoj su mogli sudjelovati svi ljubitelji trčanja diljem svijeta. I tako je i bilo; od Hrvata, do Šveđana, Mađara, Poljaka, Japanaca...I domaći i turisti izmiješali su se u predivnoj utrci uz duž morske obale u srcu Zadra koja je vrhunac imala na cilju gdje je sve trkače dočekao jedan od najljepših zalazaka sunca na svijetu, kojem se divio i slavni redatelj Alfred Hitchcock. Prva tri mjesta na utrci u muškoj kategoriji na 5 km odnijela je hrvatska ekipa na čelu sa Antom Živkovićem, dok je taj prosjek kod žena „pokvarila“ drugoplasirana Ahlfors Fanny Josephine, koja je stigla odmah iza pobjednice Radmile Maksimović. Na 10 km opet su prvi bili Hrvati predvođeni Pericom Brkićem, dok je kod žena prvo mjesto odnijela Victoria Salvadores.

Subota se nastavila prilično živopisno; očekujući moguće otkazivanje disciplina u nedjelju zbog jako loše prognoze organizator se odlučio sve 3 discipline održati u subotu, tako da se u subotu odigravalo čak 5 sportskih disciplina na različitim lokacijama! Ukoliko je bicikl vaša velika strast, mogli ste se prijaviti na Zadar MTB Cross Country Race u subotu, 11. svibnja u 10.30 sati. Prolazeći kroz Petrčane, Zaton, Privlaku i Vir, utrka je kombinirala asfaltne,makadamske i pješčane putove kojima su svi prisutni ljubitelji MTB-a bili prezadovoljni! Prvo mjesto u muškoj kategoriji odnio je i ove godine Roko Fržop, dok je kod cura slavila Tanja Barišić.

Svi ljubitelji aktivnosti u netaknutoj prirodi napokon su došli na svoje istražujući neotkrivene ljepote Otoka Maslina na ZOF Trailu koji je start imao u 10:30 sati u Preku na otoku Ugljanu. Na trailu su bile predviđene dvije staze, dužine 10 i 21 km pa su u utrci podjednako uživali amateri kao i oni željni većih sportskih izazova. Tako su na kraćoj stazi česti prizori bili obitelji sa djecom, a na dužoj su uživali strastveni zaljubljenici u trail. U muškoj konkurenciji na 10 km pobijedio je Marin Guzić, dok je na 21 km slavio Marin Mandekić, još jedan stari i dragi gost traila otoka maslina. Što se žena tiče na 10 km najbrža je bila Dora Mlinarić, također poznata gošća Zadar Outdoor Festivala, a na 21 km najbrža je bila Fanny Josephine Alfohrs, koja je dan prije istrčala utrku od 5 km i tako osvojila čak dvije medalje na Zadar Outdoor festivalu! Boravak u prirodi, otkrivanje ljepota stoljetnih maslinika te uživanje u pogledu na prekrasan Zadarski kanal bilo je svakako puno više od samo sportskog događaja.

Kajakaši i svi oni koji će to tek postati, imali su priliku iskušati se u ovoj super zanimljivoj sportskoj disciplini u subotu, 11. svibnja u 12 sati u Uvali Jazine. Uz to, mogli se isprobati i SUP, najbrže rastući vodeni sport posljednjih deset godina. Bio je to prekrasan prizor prepun boja i pozitivne energije s pogledom na most i zadarske gradske bedeme. U utrci kajaka prvi par bili su Zrinka Kolega i Robert Buterin koji su 3 kruga od veslačkog kluba do mosta i natrag odveslali za samo 24 minute. U utrci veslanja na daskama slavili su Rok Puvar među muškarcima i Tea Blažević među curama.

Zaljubljenici u more imali su priliku testirati i svoje plivačke vještine na plivačkom maratonu, posljednjoj festivalskoj disciplini koja se održala u subotu, 11. svibnja u 17 sati, na Morskim orguljama, jedinstvenoj instalaciji koja udaranjem valova o obalu proizvodi prekrasnu melodiju. U ovoj je disciplini sudjelovao i slavni hrvatski skijaš, Ivica Kostelić, koji već drugu godinu zaredom posjećuje ZOF te neprestano radi na promicanju zdravog i aktivnog načina života te mnogobrojnih ljepota Hrvatske. Pobjednik među muškarcima bio je naš Zadranin i ogromna pomoć u organizaciji samog natjecanja, Dražen Adžić dok je kod cura pobjedu odnijela Chiaki Ito iz Japana.

Natjecatelji koji su osvojili prva tri mjesta u svih šest disciplina, nagrađeni su vrijednim nagradama, među kojima su gratis povratna karta sa Flixbusom, Alpinine treking cipele iz nove kolekcije Breeze, turistički paketi smještaja u Punta Skalinim apartmanima Senia, Hotelu Mediteran, Hotelu Piniji, Vilama Dalmacija, kao i mnogim drugim raznolikim aranžmanima.

Osim natjecanja, bile su organizirane i razne radionice. Slackline je i ove godine nudio mogućnost svladavanja ravnoteže, radionica sportskog penjanja sve prijavljene je podučila osnovnim tehnikama sigurnog penjanja, a yoga je sve zajedno opustila i oslobodila barem malo stresa.

Rezultate natjecatelja po disciplinama možete pronaći na web stranici https://zadaroutdoor.com/hr.

20. travanj 2024 06:23