StoryEditorOCM
Zadar plus3. MEĐUNARODNO NATJECANJE ZBOROVA AURORA CANTAT

Zoranić osvojio srebro u Karlovcu

Piše Zadarski.hr
20. svibnja 2019. - 18:44
20190518_160638

Proteklog vikenda mješoviti pjevački zbor Hrvatskog pjevačko glazbenog društva "Zoranić" sudjelovalo je na 3. Međunarodnom natjecanju zborova Aurora Cantat u Karlovcu. Zadrani su, predvođeni dirigentom Tomislavom Koštom, ponovno postigli uspjeh i osvojili srebrnu nagradu u svojoj kategoriji.

Zoranićevci su u subotu, 18. svibnja 2019., u Zorin domu u Karlovcu izveli pripremljeni natjecateljski repertoar i u svojoj kategoriji osvojili srebro.

Ovim je najnovijim uspjehom nastavljen niz uspješnih nastupa "Zoranića" na domaćim i međunarodnim zborskim natjecanjima. Naime, ovo je bilo peto natjecanje na kojima je ovaj renomirani zbor nastupio u posljednje dvije godine i - peta nagrada! "Zoranić" je na ovaj način još jedanput dostojno predstavio grad iz kojeg dolazi.

"Nastupi na natjecanjima uvijek su prilika da se predstavimo u najboljem svjetlu među ostalim zborovima, a eventualne osvojene nagrade su potvrda kvalitetnog rada. U vrlo oštroj konkurenciji kategorije "mješovita zborska glazba", koju smo ovog puta prijavili, osvojili smo srebrnu nagradu i uistinu moramo biti zadovoljni. "Zoranić" će i dalje vrijedno i uporno raditi na podizanju kvalitete zborskog pjevanja i već na sljedećem natjecanju pokušati nastaviti ovaj uspješan niz osvajanja nagrada" - kazao je dirigent "Zoranića", Tomislav Košta.

Inače, ovaj pjevački zbor uskoro ponovno nastupa pred najdražom zadarskom publikom. Naime, pjevači i dirigent nastavljaju pripreme za tradicionalni godišnji koncert koji će se održati 4. lipnja u crkvi sv. Donata.

26. travanj 2024 11:37