FOTO: PREMIJERA PREDSTAVE PLESNE UDRUGE GESTA Rasplesana ekipa u novoj produkciji - "Naravno, da more"

FOTO: PREMIJERA  PREDSTAVE PLESNE UDRUGE GESTA

Plesna udruga Gesta izvela je u ponedjeljak navečer u HNK Zadar novu dramsko-plesnu predstavu "Naravno,da more!" kao završnicu školske godine koja je bila bogata putovanjima,gostovanjima,natjecanjima,festivalima i produkcijama koje su sastavni dio rada ove plesne udruge koja iza sebe ima preko 40 autorskih predstava i ove godine slavi svoju punoljetnost,18 godina uspješnog djelovanja.

Predstava je kao i sve Gestine predstave bila rasprodana i interes je svaki put sve veći, da je vrlo vjerovatno da će se ponoviti nakon ljetnih praznika.

- Iznimno smo sretni i ponosni na sve naše predstave jer su sve izašle iz naše male,ali vrijedne produkcije - kažu u Gesti. Dakle,sve Gestine predstave autorski su potpis umjetničke voditeljice Nene Jurišić koja punih 18 godina stoji na čelu Geste.

Kroz osamnaest godina Gestinog djelovanje mogli smo vidjeti različite plesne izričaje,ovisno o temi koja se obrađuje,ali smo i svakom predstavom ušli i u različiti dramski izričaj. Gesta je kroz produkcije imala nekoliko bajki,basni,mjuzikl,dječjih komedija,lutkarsko-dramskih predstava i predstava koje nose snažnu poruku. Ovoga puta predstava je ekološke tematike,što je i trenutno vrlo aktualno u odnosu na velike klimatske promjene koje nam signaliziraju da se priroda,biljni i životinjski svijet bune.

S ovom predstavom zaronili smo ispod mora i poslali snažnu ekološku poruku. Sjajan text napisao je profesor Hrvoje Dukić,koji je već prepoznatljivu dozu humora koju gestine predstave imaju provukao i u ovoj ekološkoj priči. Režiju kao i uvijek potpisuje Sanja Grgina. Sjajnu glumačku postavu mladih talentiranih glumica smo izabrali na nedavnoj audiciji.

Sve predstave imaju edukativni ili kako mi u Gesti kažemo životni pečat,s toga smo sigurni da će i ova predstava ostaviti dojam, ne samo na roditeljima koji gledaju svoju djecu,već i na ostaloj publici koja prati Gestin rad.

AUTOR I KOREOGRAF:Nena Jurišić

REŽIJA :Sanja Grgina

Text:Hrvoje Dukić

Glume:Lea Brajica,Luce Rumora,Sara Božić,Marta Lukin,Dora Perić

Ton:Darko Predragović Dabi

Svjetlo;Stipe Bujas

Scenografija :John Čolak

Rekviziti:Dragan Sinovčić & John Čolak

Naslovnica Zadar plus

Najčitanije

FOTO: POSJETILI SMO NOVE PROSTORE PRVE POLICIJSKE POSTAJE ZADAR NA VOŠTARNICI Policajci dobivaju zgradu s akustičnim stropom, izgrađene su sobe za ispitivanje, završava se i najstrože čuvana prostorija, a nestaje i problem parkinga!

Policajci dobivaju zgradu s akustičnim stropom, izgrađene su sobe za ispitivanje, završava se i najstrože čuvana prostorija, a nestaje i problem parkinga!
Djelatnici prve policijske postaje Zadar, koja je dosada radila u centru grada, u zgradi suda, uskoro sele na no...
Policajci dobivaju zgradu s akustičnim stropom, izgrađene su sobe za ispitivanje, završava se i najstrože čuvana prostorija, a nestaje i problem parkinga!