StoryEditorOCM
Zadar plusZLATNI EVERGREENI PONOVO NA TRGU SV. STOŠIJE

"Tribute To Swing“ začinit će Zadranima i gostima ljetnu večer

Piše MG
1. srpnja 2019. - 17:00
TZG_Tribute_to_swing_FB_event

Moja prva ljubav je swing – iskreno nam je priznao Davor Petkota, poznati zadarski pjevač, frontmen grupe Forum, najavljujući svoj projekt "Tribute to swing". Nakon pauze od pet godina, ovaj se posebni glazbeni program ponovo vraća "među ljude", gdje će u intimnoj atmosferi Trga Svete Stošije, u petak, 5. srpnja u 21.30 sati, talentirani jazz kvartet donijet će duh 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća. Kvartet čine solisti Ivana Kindl i Davor Pekota, koji su već dobro su poznati na hrvatskoj glazbenoj sceni, te renomirani glazbenici Marko Petrović na klaviru, Oliver Ereš sa saksofonom, Zadranin Josip Marcelić na kontrabasu i Adriano Bernobič na bubnju.


- Želja nam je da ljudi, bez obzira na godine, dođu i uživaju u najpoznatijim svjetskim hitovima, ponajviše stranim, no bit će tu i ponešto domaćih – najavio nam je Pektoa, dodavši kako se nada da loše vrijeme neće utjecati na ovaj koncert.


Na prošlom nas je koncertu kiša oprala do kože, tako da smo kvalitetno uspjeli odsvirati samo sat vremena prije nevere. Ovaj se put nadam da ćemo odraditi koncert do kraja, odnosno da će publika uživati u čak dva sata bezvremenskim hitova, poput Fever, At last, Lady is a tramp, Something Stupid, ali u jazz verzijama poznatih hrvatskih pjesama među kojima će biti i Oliverovih, Dedićevih, Massimovih... Bit će tu kombinacije svega, naravno samo onog najboljeg, svima dobro poznatog – istaknuo je Pekota te dodao kako će on i Ivana Kindl imati i tri dueta. 

- Još jednom pozivam sve ljubitelje swinga i jazza da nam se pridruže u toploj ljetnoj noći prepunoj evergreena i dobre energije – pozvao je Pekota.

 
Ulaz na koncert je besplatan, a tko dođe prije naći će i mjesto za sjest jer su organizatori predvidjeli i oko stotinu sjedećih mjesta.  

25. travanj 2024 13:51