StoryEditorOCM
Zadar plus'ZADARSKI NOSTRADAMUS'

Kako je to Grdović znao tko će pobijediti? Karan i Tedi stvarno su sve 'pomeli', s 'Kućom naše pisme' su osvojili obje prve nagrade Splitskog festivala, evo tko se veselio, a tko plakao

Piše Marijana Klarić/SD
7. srpnja 2019. - 11:37
nagrade00

Prva nagrada stručnog ocjenjivačkog suda, Zlatni val, jednako kao i prva nagrada publike, Zlatni galeb, upravo su na Prokurativama otišli u ruke Gorana Karana, Tedija Spalata i klape Sveti Juraj HRM-a te njihove pjesme "Kuća naše pisme", koja je apsolutno trijumfirala na 59. izdanju Splitskog festivala.

Pokazale su se tako istinitima tvrdnje Mladena Grdovića, koji je još na početku festivalske večeri, pod arkadama Prokurativa mrtav-hladan ustanovio da će upravo oni pobijediti na Splitskom festivalu!

'Već se sve zna! Ja znam kome ide pobjeda!': Grdovića smo zatekli ispred kavane, Splitski festival gleda na tv-u; Izgovorio nam je i ova imena, baš nas zanima je li u pravu

"Prvo Tedi tebi fala, fala i momcima iz HRM-a, osobito mi je drago šta smo svi skupa imali priliku pivati sinoć Miši. Prokurative su kuća naše pisme i jedino smo je odavde mogli otpivat, fala na svemu..." - riječi su kojima se zahvalio dupli pobjednik Karan.

Srebrni val stručnog suda kao drugoplasirane je nagradio duet Alke Vuice i Nene Belana.

Srebrni galeb ili druga nagrada publike pripala je klapi Rišpet i pjesmi "Ja samo za te živim".

Brončani val ili treća nagrada stručnog ocjenjivačkog suda otišla je pjesmi "Na kušinu dite plače" u izvođenju Ibrice Jusića.

Brončani galeb ili treća nagrada publike stigla je u ruke Mije Dimšić i Marka Tolje i njihovog dueta "Sva blaga ovog svijeta".

ZAMP je dodijelio nagradu za najizvođeniju pjesmu s lanjskog Splitskog festivala, koja je pripala Giulianu za skladbu "Sedam dana tjedno".

"Fala svima koji su vrtili pismu, fala autorima, fala publici, ljubim vas puno!" - bio je raspoložen splitski pjevač.
Za poseban doprinos hrvatskoj glazbi i kulturi nagrada je posthumno otišla gosparu Đeli Jusiću, a primio ju je njegov sin Đelo.

"Otac je volio Split i bio bi izuetno ponosan na ovu nagradu!" - rekao je.

'Tresem se, nisam znala da će biti ovako, plače mi se!': Antonija Dora doživjela katarzu, Armin otkrio što su mu sve Huljići priuštili u Splitu; Čekaju se nagrade

Nagradio se i najbolji styling, a on je bio onaj Ivane Kovač. Njenu je pjesmu "Ti" nagradio i ocjenjivački sud novinara.

Najboljim debitantom proglašen je Marko Kutlić, koji je pjevao "Samo ljubav".

Nagradu za najbolji aranžman osvojila je pjesma "Sad je dosta", Ivana Popeskića, u izvođenju Ive Perkušića.

Za najbolje stihove nagrađeni su Zoran Šerbedžija i Alka Vuica za pjesmu "Vrijeme za nas".

Nagrada za najbolju interpretaciju pripala je Antoniji Dori za pjesmu "Voli me kakvu me znaš". Primajući nagradu, Antonija se rasplakala.

Evo kako je Tedi Spalato komentirao Grdovića
"Napravili smo nešto iz duše i nadamo se da će ova skladba ostati. Mene nagrade ne zanimaju, samo mi je stalo do pjesme" - rekao nam je Tedi Spalato netom nakon proglašenja.
Upitali smo ga i kako komentira izjave Mladena Grdovića koji je još dok je trajala festivalska večer rekao da će pobijediti upravo on i Karan s klapom Sveti Juraj HRM.
"Mladen je moj prijatelj, tu nema ni govora o bilo kakvom namještanju!".
Tedi nam je kazao i kako su mu obje nagrade, ona od žirija i ona od publike podjednako drage, te da je pobjedu već počeo slaviti druženjem s najbližim prijateljima.

 

25. travanj 2024 07:18