FOTO: IVA MIJOLOVIĆ, NOVA MISS ZADARSKE ŽUPANIJE SVOJIM PLAVIM OČIMA OČARALA JE ŽIRI "Obitelj mi je najveća podrška u životu, a jednog dana bih htjela posjetiti Afriku i imati troje djece!"

FOTO: IVA MIJOLOVIĆ, NOVA MISS ZADARSKE ŽUPANIJE SVOJIM PLAVIM OČIMA OČARALA JE ŽIRI

Prekrasna Iva Mijolović nova je Miss Zadarske županije. Ova 21-godišnja djevojka, koja živi u Poličniku, ni u najluđim snovima nije zamišljala da će se jednog dana prijaviti na izbor za miss, a kamoli ponijeti titulu najljepše. Zašto se prijavila i što očekuje na Izboru za Miss Hrvatske, te tko joj je najveća podrška u životu, otkrila nam je u razgovoru dva dana nakon izbora.

Govori nam kako joj od osvajanja titule Miss Zadarske županije mobitel ne prestaje zvoniti. Svi zovu i čestitaju, a oni koji su se najviše veselili i koji su čak zaplakali na proglašenju pobjednice njezini su roditelji, majka Luca i otac Mladen.

– Obitelj mi je najveća podrška u životu i jako sam povezana s njima. Imam starijeg brataAntonija i mlađu sestru Tinu. Zajedno se nadopunjujemo i oni me često usmjeravaju u životu. Svojima kod kuće, sve do par dana prije održavanja izbora za Miss, nisam rekla da sam se prijavila. Onog trenutka kad su doznali, bili su jako uzbuđeni, čak i više od mene – govori nam simpatična Iva, te dodaje kako se prijavila na nagovor kolega s posla. Iva inače radi kao konobarica u jednom zadarskom restoranu, a kada su kolege na internetu vidjeli da su u tijeku prijave, počelo je nagovaranje.

– Jedno mjesec dana su mi govorili da se prijavim i onda su samo jedan dan došli i rekli da je gotovo i da se izvolim prijaviti. Tako je i bilo – govori Iva, kojoj nije bio prvi put da se smješka ispred objektiva. Naime, u prošlosti se pomalo bavila i modelingom, a kao jedan od najdražih "shootinga" istaknula je snimanje modne kampanje za poznatu hrvatsku dizajnericu Dianu Viljevac, kojoj se jako svidjela njezina prirodna elegancija, 178 centimetara visine, plave oči, svjetlosmeđa kosa i fotogenično lice.

– Ovo je zaista jedno predivno iskustvo i savjetujem svakoj curi koja ima želju da se prijavi na Izbor za Miss. Bilo bi mi jednako drago da je bilo koja druga cura pobijedila jer smo se u ovo malo vremena što smo se družile uistinu sprijateljile. Cure su međusobno velika potpora i ohrabruju jedna drugu, tako da je to uistinu lijepo – kaže Iva, koja jako voli sport.

Od četvrtog razreda osnovne škole krenula je na atletiku, a od petog i na košarku. Iako je s ozbiljnim treninzima prestala još dok je pohađala srednju Hotelijersko-turističku školu na Boriku, i dalje se kreće u sportskim vodama jer trenira djecu u Atletskom klubu "Alojzije Stepinac".

Sebe opisuje kao kreativnu i pomalo vrckastu osobu, kojoj je teško stajati na jednom mjestu pet minuta. Uz to nam govori da je vrlo komunikativna te da uvijek pomaže drugima, a priznala nam je i kako se u životu ne zamara glupostima.

Već sljedeći tjedan odlazi u Topusko, gdje će se susresti s djevojkama iz svih hrvatskih županija i zajedno će proći pripreme za finalnu večer koja će se održati krajem kolovoza u Malom Lošinju, a naša ljepotica jedva čeka druženje s drugim djevojkama. Kaže kako je nije strah državnog izbora i jedva čeka upoznati ostale cure, no, kao ni u slučaju regionalnog natjecanja, Iva ne očekuje nagradu.

Na pitanje ima li dečka, samo nam se zagonetno nasmijala, ne želeći medijima odati taj dio života.

U budućnosti bi htjela postići puno toga, a jedna od njezinih najvećih želja jest završiti trenersku školu jer jako voli djecu, za koje tvrdi da su neiskvarena i iskrena. Još neko vrijeme radit će u ugostiteljstvu jer voli biti okružena ljudima, a san joj je proputovati Afriku, ali i jednog dana imati vlastitu obitelj i troje djece.

– U životu se vodim motom "Svako zašto ima svoje zato!" jer sve što se događa, događa se s nekim razlogom. Treba vjerovati u sebe i voljeti sebe, jer ako sam sebe ne voliš, neće te voljeti ni drugi – zaključila je Iva i pohitala na ručak sa svojom obitelji.

Priznala nam je za kraj da su je dan nakon natjecanja svi u kući tretirali kao kraljicu, ali se nakon jednodnevnog tetošenja i maženja ubrzo vratila u svakodnevicu i nastavila sa svim svojim dnevnim obvezama, što kućanskim, što poslovnim. No to joj nimalo ne smeta, jer vrckavoj Ivi ništa nije teško.

Naslovnica Zadar plus

Najčitanije