StoryEditorOCM
Zadar plusRAZGOVOR: BORIS VLASTELICA IZ BEOGRADSKE GRUPE REPETITOR

"Jako nam je drago da smo pozvani na Derivat, prošli put u Zadru je Ana-Marija svirala sa slomljenom nogom, ali nema stajanja!"

Piše M. Knežević/Derivat, M. Kalajžić
17. srpnja 2019. - 22:10
Repetitor web potpisan-1

Boris Vlastelica, gitarist i pjevač beogradske alternativne rock grupe Repetitor uoči nastupa na Derivat festivalu još se uvijek sjeća koncerta u Zadru prije pet godina.

- Publika koja je tada bila zna dobro što da očekuje, a oni koji nisu neka dođu, neće se pokajati – kazao je ekskluzivno za Derivat festival gdje su headlineri na koncertu koji se održava u petak navečer.

- Nastupate pred zadarskom publikom na festivalu koji u grad vraća rock'n'roll, kako se osjećate po tom pitanju?

- Kao da rokenrol nije nikad ni otišao. Jako nam je drago da smo pozvani na takav festival.

- Vaša energija je neupitna, koliko se "dajete" na svirkama, kako se osjećate poslije?

- Bez obzira koliko ljudi bilo u publici ili kakvi su uvjeti, mi dajemo sebe sto posto, uvijek sviramo na maksimumu, šta god bilo poslije. A bilo je svega, pa prošli put u Zadru je Ana-Marija svirala sa slomljenom nogom. Nema stajanja.

- Nastupili ste na najvećim regionalnim festivalima, a u Zadru vas čeka nastup na prvom izdanju malog, lokalnog festivala. Što vam je draže i na kakvim pozornicama se najbolje snalazite?

- Sve ima svoje, na manjim binama smo mi bliže pa razmjenjujemo sve vrijeme vibracije, a kad je veća bina ima više mjesta da se razmašeš... Ustvari, srednje bine su najbolje.

 

- Kroz 14 godina koliko postojite zaradili ste svoj uspon na vrh, što vam je na tom putu bilo najteže i čemu se danas najviše veselite?

- Najteže je bilo i ostalo probijati se kao nezavisan bend i tu smo zahvalni što imamo publiku kakvu imamo, koja je uspjela da prepozna da smo tu, da ostanemo. A veselimo se zajedničkom radu, to nas i dalje inspirira i nekad se čini da smo još na početku.

- Zašto se zovete Repetitor?

- To je sprava koja prima signal i šalje ga dalje, ponavlja ga. Poslije 70 godina postojanja rokenrola svjesni smo da ne sviramo ništa novo, to su ta dva tri akorda i udri, ali to ne znači da ta stara osnova ne može da bude relevantna danas. Tog zadatka smo se uhvatili prije 14 godina i evo nas i dalje.

- Puno vam pozdrava i dobrodošli nam u Zadar još jednom!

- Hvala i bolje vas našli.
 

Derivat festival dobre glazbe i druženja započinje u petak, 19. srpnja na poljani iza Gradske knjižnice Zadar već od 17 sati. Najavljen kao osvježenje na zadarskoj glazbenoj rock sceni događaj festivalskog karaktera započinje već u 17 sati Bankom na Derivatu, manifestacijom čiji je cilj umrežavanje i suradnja različitih formalnih i neformalnih udruženja kao put prema živoj i održivoj lokalnoj zajednici. Aktivnosti na Banku, kao i u sekvence glazbenog programa pratiti će resident DJ Tomislav Brlek s izborom glazbe from sevdah to goldies avantgarde and new wave i D. Klemenza, čovjek pokret, performer, glumac i glazbenik pomaknutih i upečatljivih karakteristika.
 

 

Glazbeni program otvaraju Šumovi protiv valova u sumrak, predvečerje je idealno za njihovu eksperimentalni set. DRBonito će donijeti prve plesne zvukove, a nakon njih predstavit će se, premijerno u Zadru, The Siids, electro dark pop rock duo snažne energije i visoke estetike. Onda slijedi velika rock eksplozija, LET 3 svira prva dva, scenski minimalizam i vrhunska izvedba, pred publikom će se naći moćan glazbeni stroj koji savršeno funkcionira na pozornici samo s pjesmama i perjem. Nakon njih slijedi Repetitor, energija koju isporučuju i količina znoja koju izgube za vrijeme svoga nastupa je ogromna, ali upravo ta posvećenost donijela im je renome sjajnog live benda i nastupe na svim većim festivalskim pozornicama. Za one kojima ovakav glazbeni udar ne bude dovoljan, pomoći će 2nd floor na kojem publiku očekuje underground electro techno acid koje će svirati El Commando/Mr.D/Lutor.

 

Ulaznice po cijeni od 100 kn mogu se još uvijek kupiti na prodajnim mjestima: Cafe bar Indie, Cafe bar 72, Deja Brew pub/Zadar /, Botaničar/Zagreb /, Pizzeria Pape/Benkovac /. Na sam dan održavanja festivala cijena ulaznice je 120 kn. Detaljne informacije o Derivat festival # 1 možete pronaći na www.teatroverrdi.eu.
23. travanj 2024 13:30