StoryEditorOCM
Zadar plusTRADICIONALNI KONCERT U CRKVI SV. MIHOVILA

Mladi talentirani glazbenici ponudili zadarskoj publici zanimljiv program vrlo rijetko izvođenih skladbi

Piše Zadarski.hr
29. srpnja 2019. - 15:20
IMG_9323

U subotu 27. srpnja u crkvi sv. Mihovila održan je koncerta ansambla nastalog upravo na ovom mjestu 2013. godine. Ovi mladi talentirani glazbenici ponudili su zadarskoj publici zanimljiv program vrlo rijetko izvođenih skladbi poznatih skladatelja poput Vivaldija, Bacha, Telemanna i Mozarta. Moglo se čuti i suvremeno djelo skladatelja Josipa Prajza, napisano upravo za ovaj ansambl.

Ansambl kojeg čine Ana Ivanov i Martin Krpan na violinama, Dunja Čolić na oboi, Iva Ilakovac na violončelu, te Mihovil Buturić na orguljama, započinje svoje djelovanje na inicijativu učenika zadarske Glazbene škole Blagoja Berse, a okupljeni zajedničkim interesom za staru glazbu djelovanje nastavljaju kao studenti Muzičke akademije u Zagrebu na nastavi komorne glazbe, surađujući i s drugim kolegama. Redovito održavaju koncerte u Zagrebu, Šibeniku, Zadru, Braču i Sinju. Svi članovi osvojili su brojne nagrade na regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima.

Ovaj koncert održava se već niz godina na radost mnogobrojne publike kao i samih glazbenika, donoseći u prekrasan ambijent crkve sv. Mihovila bisere rane glazbe, kao i dašak klasicizma koji nanovo daje život pomalo zaboravljenim povijesnim orguljama.

20. travanj 2024 00:25