StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: ZAVRŠIO 5. FESTIVAL LJUBAVI U NINU

Romantična noć privukla više od 5000 posjetitelja!

Piše Marija Dejanović
11. kolovoza 2019. - 20:45
Foto Marin Stulić (2).JPG

Završila je još jedna peta po redu Romantična noć u najromantičnijoj destinaciji Europe – Ninu. Slavljenje najsnažnije emocije kod ljudi bilo je popraćeno mnogim zbivanjima. Romantika je ponovno zavladala starogradskom jezgrom grada Nina. Pobudila je osjećaje za pamćenje na tu noć kod svih posjetitelja drevnog grada, poznatog još pod nazivom najstariji hrvatski kraljevski grad i nazivom hrvatski Betlehem.

Romantična noć ove je godine privukla više od 5000 posjetitelja, a svi oni koji su po prvi puta prisustvovali ovoj manifestaciji zasigurno su se zaljubili u Nin i njegovu tajanstvenu ljepotu. Mnogi su se jednostavno imali prigodu zaljubiti po prvi put, drugi su potvrđivali svoju ljubav koja se skrila pod svakodnevnicom i kolotečinom života, neki su se jednostavno imali prigode zaljubiti u život. Cijeli je grad bio ispunjen romantičnim punktovima. U pronalasku svih pripremljenih iznenađenja posjetiteljima su se dijelile romantične mape grada na kojoj su bila označena sva mjesta na kojima se sakrila romantika. Mapa je imala obilježenih trideset točaka prekrivenih srcima, a posjetitelji su sami trebali istražiti što se skriva na toj romantičnoj mapi grada. Oni već zaljubljeni parovi rado su potražili mjesta za poljupce tzv. Kiss pointe.

U EDEN – europskoj destinaciji, koju titulu Nin nosi od 2010., najveća je gužva te večeri bila u glavnoj romantičnoj ulici. Doći do nje morali ste proći romantičnim mostom gdje su bile instalacije romantičnih ljubolukova. Upravo je to bilo mjesto gdje su parovi čekali u redu kako bi zabilježili zajednički romantični trenutak kao uspomenu s ljetovanja ili samo na posjet Ninu u toj romantičnoj noći. Mnogi parovi su se odmarali na klupi ljubilici dok su neki kavaliri kupovali ružu svojoj dragoj kod prodvačice ruža odjevene za ovu prigodu u odoru Rimljanke. Gradom su također prošetali važni likovi iz ninske povijesti – kralj Tomislav i njegova supruga, iza ugla su se pojavljivali stari Rimljani, gradom su šetali bezbrojni crveni baloni u rukama najmlađih posjetitelja Nina i bilo je tu još puno toga... Mladi su svoje dojmove zabilježili na zidu uspomena tj. memory wall-u ili u knjizi uspomena na romantičnom stolu pripremljenom za tu prigodu.

Oni koji još nisu pronašli svoju srodnu dušu kupovali su narukvicu za spoj, a time su iskušavali sreću u pronalasku svoje srodne duše baš u kraljevskom Ninu. Drugi su, pak sreću iskušali na romantičnoj tomboli, gdje su osvojili razne nagrade. Poseban romantični začin ove su godine dodale romantične filmske večeri koje su započele dva dana ranije kao uvertira u Romantičnu noć za pamćenje. Tako su filmofili uživali u filmskim megahitovima u magičnom gradu uronjenom u lagunu.

16. travanj 2024 11:14