StoryEditorOCM
Zadar plusBORIS ROGOZNICA:

Supruga Doris i ja uspjeli smo kupiti kuću bez kredita nakon zajedničkih 7-8 godina rada; Nada se i proširenju obitelji

Piše Slobodna Dalmacija
14. rujna 2019. - 20:39
bbimagehandler

Osim što je 6. rujna proslavio šestu godišnjicu braka s glumicom i voditeljicom Doris Pinčić, Borisu Rogoznici ovaj mjesec bit će značajan i po tome što mu izlazi prvi samostalni album te što će se s obitelji preseliti u nedavno kupljenu kuću, piše Slobodna Dalmacija.

Mladi zadarski glazbenik javnosti se predstavio kao natjecatelj showa Hrvatska traži zvijezdu, a u pjevanje je zaljubljen još od tinejdžerskih dana.

Ne čudi stoga što će se na CD-u, uz skladbe Nene Ninčevića i Mira Buljana, naći i pjesme nastale još prije deset godina koje je sam napisao. Budući da je mislio kako će zauvijek ostati u nekoj ladici, album je odlučio nazvati Izgubljeno/nađeno.

Pomalo skromnim koracima Boris je nakon sudjelovanja u RTL-ovu showu tražio svoje mjesto pod suncem na našoj estradi, a njegovi hitovi "Neponovljiva" i "Rastvorio bi more" u kratkom su vremenu došli do gotovo 200 tisuća pregleda na YouTubeu.

- Te su se dvije pjesme pokazale najuspješnijima, što ne znači da su najbolje. Meni su primjerice draže neke koje su stale na 10 tisuća pregleda. I kod drugih izvođača često preferiram takve, nerazvikane pjesme. Na počecima karijere nisam znao tko je moja publika, kako izgleda, kome se obraćam, pa sam pisao i radio glazbu koja je isključivo mene zadovoljavala.

Bio sam posve sam u tome, nitko me nije usmjerio i pomagao pa sam pipao naslijepo. Sada, nakon nekog vremena i određenih uspjeha, mogu reći da se obraćam običnim, svakodnevnim ljudima i slušateljima, kakav sam i sam, kaže Boris kojem je upravo danas službenom objavljen i novi spot za pjesmu 'Sve grijehe piši na mene'.
 

 

Nedavno mu je, kaže Boris,  jedan javni bilježnik iz Slavonskog Broda rekao da obožava "Rastvorio bi more" i da je sluša svako jutro kada ide na posao. Priznaje i da na hrvatskoj glazbenoj sceni ima nekoliko pjevačkih uzora.

Prvi uzor - Oliver

- Prvi kojeg mogu izdvojiti je svakako Oliver. Pemda je on prešao u neku drugu dimenziju, ostavio je tako velik trag da osjećamo kao da je još tu, među nama.

Izdvojio bih još GibonnijaGrašuMassima. Imponirao bi mi uspjeh bilo kojeg od njih trojice. Originalni su, svoji, i publika ih voli. Možda mi je najsrodniji Grašo zbog svoje široke publike, instrumentalist je, a tu je i kombinacija kantautorstva i suradnje s Huljićima.

Da može, stalno bi nastupao na vjenčanjima.

- Najdraža su mi. Potpisao bih doživotno da pjevam mladencima. To mi je top! Svi dođu veseli, skockani, ti radiš ono što voliš, pjevaš, sviraš, najedeš se, napiješ i još budeš dobro plaćen za to. Ma može li bolje - šali se Boris koji se zbog braka s Doris često zna naći na meti raznih kritika, poput onih da mu se pjesme puštaju na Narodnom radiju samo zato jer ona tamo radi.

- Ne smetaju mi takvi komentari niti ih zapravo primjećujem jer ih smatram nebitnima. To mi malo zvuči hejterski, a o hejterima, hvala Bogu, svi znamo da su nesretne i nerealizirane osobe koje su izabrale blatiti i omalovažavati druge ne bi li osporili njihov rad i trud da bi se osjećali bolje i sebe uzdigli.

Oni u realnom svijetu ne postoje. Nikada mi nitko nije prišao uživo i zahejtao me na bilo koji način. Za to su hrabri jedino u virtualnom svijetu, skrivajući se iza tipkovnica i lažnih profila u sjeni svoje sobe.

Ja sam fokusiran na svoje pratitelje, prijatelje, suradnike i one koji to zaslužuju. U tome je sva mudrost. Ako već moram toliko vremena provoditi na društvenim mrežama, onda radije nasmijavam i uveseljavam druge nego da mrzim i vrijeđam kao hejteri.

Volim se šaliti, to je moj prirodni mod. Pa neka ljudi znaju da ću ih nasmijati svojim upadicama i da će se uz mene osjećati dobro i sretno.

Priznaje da mu brak sa suprugom kojoj je serija "Larin izbor" donijela veliku popularnost zna biti olakotna, ali i otežavajuća okolnost.

- U svakom slučaju za veliki uspjeh potreban je veliki individualni trud. Doris se za svoj uspjeh žestoko borila i dobrano naradila proteklih godina. Mislim da mi je ipak više olakotna okolnost, jer imati pored sebe takvu ženu i majku djece, ne ide nikako u istu rečenicu s otežavajućim.

Zajedno smo vlasnici obiteljske tvrtke u kojoj smo se zaposlili kako bismo sami sebi plaćali staž, poreze i doprinose te izdavali račune za svoje glazbene i voditeljske usluge. Tako da tu nema klasične hijerarhije. Ona je direktorica u firmi, jer netko to treba biti, ali svi prihodi idu u zajednički mlin, koji našoj obitelji služi za egzistenciju i daljnje ulaganje, govori ponosni tata sina Donata i kćeri Gite.

- Očinstvo me dosta promijenilo, nabolje, rekao bih. Kada postaneš tata, ne možeš se baš svakako ponašati, kockati sa životom, glupirati, izlaziti do zore... To malo dijete koje si napravio zahtijeva brigu i pažnju. Ako si bio frajer da ga napraviš, onda budi frajer pa mu i osiguraj djetinjstvo kakvo djeca zaslužuju. To mi je nekakva vodilja.

Zaista volim raditi djecu, tako da, što se mene tiče, volio bih da idemo i na treću bebu. Doris je imala dosta napornu zadnju trudnoću koja ju je poprilično iscrpila i treba joj odmora. Ali mislim da će za kojih pet, šest godina opet poželjeti još jedno dijete, pa ako ja i dalje budem u toj opciji, bez puno razmišljanja ću zasukati rukave i dati se na posao, smije se glazbenik i dodaje.

Krizna godina braka

- Uf da, ulazimo sada u sedmu, kriznu godinu. Mislim da smo oboje dosegli nivo da to dočekamo opušteni i bez ikakvih objava i ceremonija uz neku romantičnu večeru. Za skladan i dug brak najvažniji su ljubav i djeca. Jer da između nas nema ljubavi i zajedničke djece, dosad bismo se razveli sto puta.

Te stvari jedine te mogu urazumiti kada negdje odlutaš ili dođe do demotivacije, zasićenja, iscrpljenosti... Navesti te da daš zadnji atom snage od sebe za svoju obitelj. Pogotovo onda kad se čini da više nema smisla. Skladan brak po meni je onaj u kojem ima više dobrih dana nego loših. A u svakom ima loših, nećemo se lagat'.

Krajem rujna ostvarit će im se želja o preseljenju u vlastiti dom.

- Uspjeli smo kupiti kuću bez kredita u ovih zajedničkih sedam, osam godina intenzivnog rada. Jako smo sretni i ponosni zbog toga, jer je to nekako životna misija većini parova. Oboje smo odrasli u kućama u Dalmaciji i takva se sloboda ne može mjeriti sa stanom, koliko god on bio velik.

Naše kućanstvo ima pet članova, uključujući psa kojeg svaki dan nekoliko puta vodim u šetnju oko zgrade. Već samo zbog toga bit će olakotno imati kuću s dvorištem, pogotovo zbog puno više prostora, dodatne sobe u kojoj mogu napraviti kućni studio i imati svoj kutak, kao i velike kuhinje u kojoj ćemo snimati Doris za potrebe njezinih emisija i sponzoriranih objava na Instagramu.

Imat ćemo i svoj vrt od 130 "kvadrata", gdje ćemo saditi svoje povrće i voće. Jedva čekamo preseljenje, tom ćemo prigodom napraviti tulum stoljeća. Vidim se u Zagrebu, ali pod uvjetom da imam puno godišnjeg odmora ljeti u Dalmaciji. Tako se već može. Nedostaju mi prijatelji iz djetinjstva, obitelj i bolja klima.

Deprimira me duga zima u Zagrebu i konstantno oblačan nebeski svod. Najradije bih pola zime odletio u neke tople krajeve gdje je uvijek ljetno vrijeme. A s druge strane, svjestan sam potencijala koji Zagreb pruža, kao ni jedno drugo mjesto u Hrvatskoj, zaključuje Boris.

19. travanj 2024 23:02