StoryEditorOCM
Zadar plusVIDEO&FOTO: ATRAKCIJA U VRULJICI (2)

Usred restorana bunar, a u bunaru jegulje i vodene kornjače! Pogledajte kako se 'bore' za komade ćevapa!

Piše Matea Gugić
17. rujna 2019. - 00:48
IMG_20190916_125407_BURST001_COVER

Nije Davor Končurat, umirovljenik iz Vruljice, vješt samo s drvom. U kamenu i betonu, usred restorana, sagradio je divan masivni bunar kako bi gosti mogli gledati na izvor bistre rječice Vruljice. Ni on ni voditelj Marko Naterazzi nisu ni očekivali da će jedna bezazlena dječja igra, bacanja komada ćevapčića, privući zanimljive goste na dnu bunara. 

 

– Djeca su se počela hihotati i međusobno si dobacivati, a mene je zanimalo što se to dolje događa. Kad ono nekoliko vodenih kornjači borilo se s jeguljom za komade tog ćevapa! E to stvarno nisam očekivao – rekao nam je Marko, dok je Končurat dodao kako to njega ne iznenađuje jer ih je davno, kad se on s familijom tek uselio u kuću, bilo više od stotinu!

– Toliko je jegulja bilo da su nas svi pitali zašto ih ne vatamo, ali nama Kaljanima to nije palo na pamet! Nikad nismo, niti ćemo, jesti tu ribu. Ona je ovdje nama gost, maskota restorana, i drago mi je da se vratila, makar ta jedna. Znači da ima nade da će možda doći i druge. Također, nama je plan u ovaj dio Vruljice, ispred restorana, dovesti i mlađ pastrve pa da vidimo kako će se snaći u ovim zadarskim vodama – najavio je Končurat.

26. travanj 2024 18:45