StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: MLADA ZADARSKA KOŠARKAŠICA POBJEDNICA JE NATJECANJA 'WORLD TOP MODEL CROATIA'

Upoznajte Moniku Vojvodić: U Monte Carlu ću pokazati koliko imam utakmica u nogama!

Piše I. Ivanac
19. rujna 2019. - 00:30
vojvodic.PNG

Rodnu Tuzlu zamijenila je Zadrom, medicinsko obrazovanje PR-om, a košarkaški teren modnom pistom. Ona je Monika Vojvodić, dobitnica prestižne titule World Top Model Croatia 2019., koja će sve hrvatske modele predstavljati na svjetskom izboru World Top Model u Monte Carlu, u prosincu ove godine.

Naša 19-godišnja sugovornica trenutačno živi u Zadru, u koji se doselila prije početka srednje zdravstvene škole, a košarku aktivno igra već 11 godina. Prve košarkaške driblinge napravila je u rodnom gradu, da bi se kasnije, čak i nakon ponuda iz Europe, doselila u grad košarke.

Nakon izmjene nekoliko klubova, Monika je prošlu sezonu zaigrala i za ŽKK Split, i to u trenutku kada je ostvaren povijesni rezultat kluba s 11 upisanih pobjeda. Govori nam kako je kroz sport naučila gubiti, pobjeđivati, ali i ostati samopouzdana, prizemljena te vjerovati u sebe i ići dalje, bez obzira na dobro ili loše. Smatra kako ju je odrastanje u sportskom duhu učinilo zrelijom od svojih vršnjaka.

No kako je pala odluka o dolasku u Zadar, koliko je klubova dosad prošla, te zašto se počela baviti modelingom i kako se odlučila prijaviti na prestižno natjecanje, pitali smo Moniku koja se trenutačno nalazi u Tuzli, i uskoro je čeka preseljenje u Požegu, ali i obveze na fakultetu u Sloveniji, gdje studira marketing i odnose s javnošću.

– Nakon nekoliko ponuda iz Europe, na prijedlog pokojnog velikana ženske košarke Marijana Pasarića, zajedno s roditeljima odlučila sam da se ipak selimo u Hrvatsku. Odnosno Zadar, koji je poznat kao grad košarke, a ljudi u Dalmaciji jednostavno žive za košarku. Uz to, moji korijeni unatrag 600 godina potječu s Velog Iža jer su moj dida i pradida rođeni Ižani – govori Monika.

Modelingom se počela baviti s nepunih pet godina, no zbog košarke je tu karijeru zanemarila, da bi se 2018. sve promijenilo, kada je dobila poziv na natjecanje za Miss Zadarske županije, na kojem je dobila lentu prve pratilje i bila Miss simpatičnosti. Od tog trenutka počelo je njezino ozbiljnije bavljenje modelingom, a nakon manjih revija uslijedile su i pozivnice za "fashion weekove" i druga veća modna događanja.

Baš u jeku priprema oko odlaska u Požegu i početka treninga za novu ekipu, Monika je dobila poziv menadžerice i vlasnice agencije ABC Model Management Stele Zubak Jovanović, koja joj je rekla kako bi je voljela prijaviti na izbor WTM Croatia.

– Sve se to odigralo nekako brzo, bila sam u stisci s vremenom oko košarke, ali s obzirom da se izbor održao nedaleko od Zadra (u Rogoznici), rekla sam zašto ne! Idem se zabaviti i steći novo iskustvo – priznaje Monika.
Za natjecanje i finalnu večer pripremala se tjedan dana zajedno s ostalim djevojkama.

– Imali smo jasno određene planove za sve dane priprema za WTM Croatia. Buđenje je bilo u sedam ujutro, a do kasno navečer odrađivale bismo i razne photoshootinge i videosnimanja. Najdraže snimanje bilo mi je na jedrilici jer sam veliki ljubitelj mora. Sve u svemu, pripreme su bile radne, ali uživala sam u njima jer sam već od prvog dana "kliknula" s curama, našle smo zajednički jezik i u vrlo kratko vrijeme smo se povezale – ističe Monika.

Tremu na modnoj pisti nije imala, a evo i zašto: košarkaški teren je također svojevrsna pozornica, a sudeći prema klubovima za koje je igrala, ima utakmica u nogama. Nestrpljivo je čekala da počne finalni izbor jer je u njoj tinjao natjecateljski duh, ali i želja za uživanjem pod svjetlima reflektora.

– Natjecateljskog sam duha i pored svega toga uživam pod svjetlima reflektora, zaista me to čini sretnom. Sve smo mi došle na natjecanje sa željom da osvojimo jednu od lenti, ali žiri je taj koji nas je pratio svih šest dana i koji je na osnovi našeg predstavljanja donio odluku koja će osoba nositi prestižnu titulu i predstavljati Hrvatsku na svjetskom izboru u Monte Carlu – iskrena je Monika. Smatra da su sve djevojke na natjecanju bile posebne i izdvajale se od drugih na svoj način.

– Znate kako kažu, ljepota je u očima promatrača i žiri je tako odlučio. Možda me je činjenica što sam uz modeling i uspješna košarkašica dovela do titule jer bih tako u budućnosti mogla biti zaštitno lice, osim modnih, i nekim sportskim brendovima. To su neka moja nagađanja, a možda se žiri vodio potpuno nečim trećim. Nešto što bih kod sebe izdvojila jest moja prirodna kovrčava kosa. Iako sam košarkašica, mnogo vodim računa o svom izgledu, volim uvijek biti uređena, a vrlo često iskočim iz tenisica i trenirke u večernju haljinu i štikle. U svakom slučaju, zahvalna sam svima koji su vjerovali u mene – kaže Monika.

Sebe smatra svestranom i radoznalom osobom, a svoj mir pronalazi u čitanju knjiga, gledanju filmova te druženju s maltezericom Zoe, koja joj i najtmurniji dan ispuni pozitivnom energijom i ljubavlju. A ljubavlju Moniku ispunjava i njezin dečko Dominik.

– Iznimno je ponosan na mene i doživljava svaki moj uspjeh kao svoj. Uvijek je podrška i tihi navijač koji me s ponosom prati i uvijek stoji uz mene. To mi stvarno puno znači i neizmjerno sam mu zahvalna na tome – raznježila se Monika.

Svim djevojkama koje imaju sklonosti prema modi preporučila bi da se prijave na natjecanje. Za sebe kaže kako je pomalo tvrdoglava i kako posluša svačiju sugestiju, ali opet uvijek učini po svome.

– Nekad dobro prođem, nekad se naučim na pogreškama, ali ne smatram to nekom manom jer iz svega izvlačim pouku i najbolje za sebe. A i što je to čovjek bez mana? – smije se Monika, kojoj su najveća podrška u životu roditelji, dečko te nekolicina bliskih prijatelja.

Gdje se točno vidi u budućnosti, ne može sa sigurnošću reći.
– Mogu reći da mi je život vrlo buran, događaju mi se velike životne promjene preko noći, tako da sam naučila da idem dan za danom, korak po korak, ostvarujem svoje želje i ciljeve pa ćemo vidjeti kamo će me sve to na kraju odvesti. Za sada sam ostvarila i više od onoga što sam željela. Gdje ću biti za deset godina, ne znam, ali jedno znam, sve se događa s razlogom, Bog ima plan za svakog od nas – zaključuje Monika.


Pobjeda u Rogoznici
Titulu World Top Model Croatia 2019. Monika Vojvodić osvojila je 14. rujna na bazenu Marine Frapa u Rogoznici. World Top Model nije klasičan izbor ljepote. U izboru World Top Model Croatia sudjeluju jedino djevojke s iskustvom u modelingu te predstavnice hrvatskih modnih agencija. Titulu prve pratilje osvojila je Ivona Gradečak iz Vinkovaca, a druga pratilja je Maria Magdalena Kopek iz Varaždina.


Košarka je moj život!
Monika se košarkom aktivno bavi već 11 godina, a igrala je za šest klubova i redovna je članica reprezentacije Hrvatske. Prve korake u košarci napravila je u ŽKK Jedinstvo u Tuzli, klubu koji je bio i europski prvak.

– S njima sam osvojila sve što se moglo osvojiti u mlađim dobnim kategorijama, i to po nekoliko puta, što u BiH, što u regionalnoj WABA ligi – ističe Monika, koja se nakon toga doselila u Zadar i prvu sezonu za ŽKK Zadar igrala finale Prve lige. Njezin put se nastavio u Brodu iz Slavonskog Broda, Dubravi iz Zagreba, Plamenu iz Požege te ŽKK Split.

– Protekle tri godine sam zbog škole živjela u Zadru i trenirala s tatom koji mi je bio trener i u Jedinstvu, a onda vikendom putovala po 1000 kilometara da bih odigrala utakmicu za tadašnje klubove. Što se hrvatske reprezentacije tiče, redovno sam dobivala pozive za sve mlađe dobne kategorije, od U14 do U20, a ovo ljeto sam bila i na pripremama mlade reprezentacije koju je vodila proslavljena Splićanka Vedrana Grgin Fonseca. Nažalost, zbog ozljede nisam mogla pomoći ekipi na Europskom prvenstvu – kazala je Monika.

 

24. travanj 2024 13:10