StoryEditorOCM
Zadar plusFOTOGALERIJA: ROŠTILJADA FESTIVALA "MEAT ME" BILA JE ODLIČNA ZABAVA

Ekipa s Puntamike i grupa "Bang Bang" Staru pijacu pretvorili u urbani klub

Piše Zadarski.hr
19. listopada 2019. - 12:10
DSC_9931

Stara pijaca na zadarskoj gradskoj Tržnici u petak se navečer pretvorila u urbani klub s odličnim koncertom zagrebačke grupe "Bang Bang" i velikim grill partyjem u kojem su glavnu ulogu imali članovi Udruge mladih Puntamike.

Urbana roštiljada u petak bila je dio sad već svima poznatog prvog Festivala mesa "Meat Me" kojeg zajednički organiziraju Turistička zajednica grada Zadra i "Tržnica Zadar" u suradnji sa zadarskim mesnicama, restoranima na Poluotoku, poznatim zadarskim kuharima, učenicima srednjih škola i njihovim profesorima, Udrugom vinara Zadarske županije, zadarskim pivovarama te brojnim drugim partnerima i donatorima.

Zadarska tržnica je valjda po prvi put u svojoj povijesti bila mjesto dobre gradske zabave, nepretenciozne, ali ugodne i spontane. Izbor "Bang Bang" banda, a pogotovo složne ekipe s Puntamike koja je odradila sjajan posao na roštilju "Big Green Egg" i drugim, "običnim" gradelama, te ispekla i poslužila preko 400 porcija svinjskih kotleta i telećih odrezaka, bili su pogodak "u sridu". Već u prvom dijelu večeri, u svega 45 minuta, prodano je oko 300 kotleta pa je odmah reagirao zadarski mesar Mate Biloglav koji je iz svoje mesnice dovezao još nekoliko desetaka kilograma teletine i svinjetine. Da ne bi bilo gladnih.

Na poziv organizatora rock-grill večer je dobila nenajavljeni dodatak – stigao je prvi pulled pork kombi, "Dumbobus" Zadranina Ivana Dumbovića.

Točilo se i pivo ali samo ono proizvedeno u Zadru – Varoške i pivovare Brlog, a svoja sjajna vina služio je zadarski mladi vinar Dario Fiolić.

Osmjesi na licima posjetitelja i pozitivne vibracije fešte na pijaci potvrdili su da je festival "Meat Me" uspio i u ovom svom jedinom večernjem programu.

Kakva je atmosfera vladala u petak navečer na Staroj pijaci i tiko je sve bio tamo otkrijte u velikoj fotogaleriji.

19. travanj 2024 02:00