ZADARSKA DIZAJNERICA BOŽENA BRATOVIĆ SMOLIĆ ODRŽALA REVIJU NA FASHION WEEKU U LJUBLJANI "Black dot" inspiriran je glamurom i punkom!

ZADARSKA DIZAJNERICA BOŽENA BRATOVIĆ SMOLIĆ ODRŽALA REVIJU NA FASHION WEEKU U LJUBLJANI

"Black dot" naziv je kolekcije koju je zadarska dizajnerica Božena Bratović Smolić, koja se krije iza modnog brenda "Becha", nedavno predstavila na Ljubljanskom fashion weeku.

Kolekcija za jesen i zimu (2019./2020.) inspirirana je 50-im i 60-im godinama, ali i neizostavnim osamdesetima koje su sada postale Boženin zaštitni znak.

- "Black dot" kreacije odišu romantikom i seksepilom, odnosno glamurom koji je kombiniran elementima punka - govori nam zadarska dizajnerica, dodajući kako su kreacije izuzetno nosive, ali i da su žene "poludjele" za crnom haljinom s puf rukavima i neodoljivim retro točkicama.

Boje koje dominiraju jesensko zimskom kolekcijom su nijanse sive, roza i crna boja te metalik nijanse, a od odjevnih predmeta mogu se pronaći haljine, topovi, suknje, hlače te bunde napravljene od umjetnog krzna.

- Naglasak ove kolekcije bio je na ženstvenosti, tako su u gotovo svakoj kreaciji naglašeni struk i ženske obline - govori nam Božena, koja se uskoro "baca" u proširenje showrooma "Becha" koji se krije u zadarskom Varošu. U planu joj je i otvorenje web-shopa koji samo što nije osvanuo na internetu, ali i mali predah od revija sve do proljeća iduće godine.

Naslovnica Zadar plus

Najčitanije