StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: ADVENTSKE KUĆICE SU OTVORILE VRATA, GASTRO PONUDA JE BOLJA I RAZNOVRSNIJA NEGO IKADA

Samo malo lijepog vremena bilo je dovoljno da počne Advent u Zadru i prije večerašnjeg službenog otvorenja i koncerta "Prljavog kazališta"

Piše Zadarski.hr
23. studenog 2019. - 16:00
002 Advent u Zadru prvi dan subota ujutro 23.11.2019, foto Fabio Šimićev 20.JPG

Samo malo sunčanih zraka koje su se probile kroz još uvijek prijeteće oblake bile su dovoljne da u subotu ujutro kućice Adventa u Zadru otvore svoja vrata te da se i Zadranima i grupama turista napune dva adventska trga, Petra Zoranića i Pet bunara.

Pretpremijerno (i konačno) su se upalili roštilji i kuhala, zacvrčale friteze i zamirisali kotlovi s kobasicama, potekle prve kapi šarolike ponude različitih pića koje će se točiti u sljedećih 40 dana. Već na prvi pogled na jelovnike 25 adventskih kućica jasno je da će ovogodišnja gastro ponuda Adventa u Zadru biti bolja i raznovrsnija nego ikad. Različite inačice fast i finger fooda, kuhanih jela i slastica, s napomenom da se nekoliko kućica ove godine  potrudilo složiti mediteranski odnosno riblji jelovnik, obećavaju posjetiteljima guštanje  u odličnoj spizi u adventskom ugođaju.

U sljedećih nekoliko dana na svim medijskim platformama Turističke zajednice grada Zadra, koja je uz Grad Zadar, "Tržnicu Zadar" te Turističku zajednicu Zadarske županije kao partnera, organizator ovogodišnjeg Adventa u Zadru, detaljno ćemo vas izvještavati o adventskoj gastro ponudi. 

Pokazalo se da su organizatori ispravno postupili kada su otvaranje Adventa odgodili s petka na subotu – upravo u vrijeme predviđene svečanosti te koncerta "Prljavog kazališta" na Zadar se sručio teški pljusak.

Prognostičari su puno optimističniji s predviđanjima za subotu navečer. Kako stvari sa za sada stoje vremenske neprilike neće pokvariti dugoočekivani besplatni koncert "prljavaca", nastup akrobatske skupine iz Splita "CROwd Control" i te veliki vatromet nad Poluotokom. Svečano otvorenje počinje u 20 sati, a koncert "Prljavog kazališta" je u 21 sat. Program će voditi RTL-ova zadarska novinarka Nikolina Radić.

I nedjelja će biti puna zbivanja – u 10,30 sati je otvorenje Adventića, dječjeg Adventa, a u 20,00 sati je koncert grupe "Cubismo".

Kiša koja nas je pratila cijeli prošli tjedan i zaprijetila da omete adventska zbivanja nije omela ugostitelje na Poluotoku, muzeje i HNK u Zadru da krenu s devetim po redu "Đirom po gradu". Ove je godine čak 18 restorana uključeno u "Đir" u kojem nude adventske menije po cijenama već od 60 kuna, dok su gradske kulturne ustanove već krenule s popustima na ulaznice.

Uglavnom, Zadar je počeo živjeti svoje adventske dane, dane koji će biti popunjeni vrhunskom zabavom, dobrom spizom i dobrim raspoloženjem.

RECI DA! I pridruži se!

20. travanj 2024 07:33