StoryEditorOCM
Zadar plusKRATKI PREDAH SLAVNOG GOLMANA NA ZADARSKIM 'KUĆICAMA'

Dominik Livaković: Blagdanska atmosfera u mom gradu nikad nije bila bolja, nadam se da ćemo dobiti koju nagradu!

Piše JL
9. prosinca 2019. - 19:54
livakovic_gallery_1

Luka Modrić, Šime Vrsaljko, Danijel Subašić i – Dominik Livaković. Nizu zadarskih nogometnih zvijezda 24-godišnji Livaković se pridružio kada je postao prvi vratar hrvatske nogometne reprezentacije, a briljirao je i u Dinamu. S punim pravom možemo zaključiti da je ovo bila njegova godina. Upravo zato pozvali smo ga da nam pokaže Advent u svom rodnom gradu. Najveća žiža dočekala nas je na Trgu Petra Zoranića i Trgu pet bunara gdje je postavljeno 20-ak adventskih kućica s velikom pozornicom. Kako smo Zadar posjetili u subotu, i to toplu, građani su stvarno izašli na ulice i popunili trgove, posebno zato što su za nekoliko sati nastupili dečki iz Hladnog piva. Našu adventsku šetnju neprestano su prekidali građani, od najmlađih do najstarijih, koji su se htjeli fotografirati s njim ili ga samo pohvaliti.
 

Dominik nas je proveo po svom gradu i isprobao gdje su najbolje fritule

- On je zadarski ponos, neka vide svi kakve sportaše imamo! – komentirali su na adventskim kućicama. - A vidi ko je to, što se sramiš sada, ne poznaješ ga kada nije u dresu? – upitao je otac sinčića kada su zaustavili Dominika. - Ti si nam najdraži nogometaš na svijetu! – uskliknuli su klinci. Livaković se zaustavio kraj svakoga, popričao sa svima i bio više nego spreman za fotografiranje.

- To je nešto što ide s ovim poslom i čim prije to shvatimo, bit će bolje. Naravno da mi je teško udovoljiti svim zahtjevima, ali trudim se biti što dostupniji prema navijačima i medijima. Ne bi nogomet bio tako popularan da nema navijača i jasno je da zaslužuju dio pažnje, pogotovo oni najmanji – rekao je Dominik. Igrom slučaja imao je nekoliko slobodnih dana koje je odlučio provesti u Zadru pa smo subotu proveli na "kućicama". - Inače nisam ovdje često pa me iznenadilo koliko je ove godine Advent u Zadru lijep. Kako živim u Zagrebu, puno više vremena provodim na tamošnjem Adventu, ali mi je drago vidjeti koliko se i u mom rodnom gradu trude napraviti posebnu atmosferu. Nadam se da će i Zadar dobiti koju nagradu! – komentirao je Dominik.
 

Third slide

PreviousNext

Pojeo je fritule sa šećerom, jedan od najdražih slatkih grijehova, a kuhano vino je propustio jer ne pije alkohol. Blagdani za njega znače – obitelj. - Sigurno ću biti s djevojkom Helenom i u društvu onih najdražih. Bit će i dobre hrane, prigodne za blagdane, bit će vremena za druženje i pričanje obiteljskih anegdota. Božić je za mene blagdan u kojem pokušavaš nadoknaditi sve ono što nisi stigao tijekom cijele godine i stvarno mi je bitna svaka sekunda. A vjerojatno ćemo pogledati i "Sam u kući" po tko zna koji put! – smije se talentirani golman.

ADVENT U ZADRU JE OVE GODINE IZVRSTAN, NADAM SE DA ĆE SKUPITI KOJU NAGRADU

Pokloni mu nisu previše bitni iako je kroz šalu rekao da će ih vjerojatno samo kupovati, a da nije siguran koliko će ih pronaći ispod svog bora. Kada je bio klinac, Dominik je upoznao i Djeda Mraza. - Sjećam se da je to bilo u nekom trgovačkom centru, pitao me jesam li bio dobar i dobio sam neki poklon. Ostalo mi je u stvarno lijepom sjećanju i mislim da je to lijepa tradicija koju treba sačuvati za generacije koje dolaze – zaključio je. On sam obožava Božić i zagrebački stan koji dijeli s djevojkom Helenom prepun je lampica i vijenaca, a veseli se i dočeku Nove godine. - Provest ću je u najdražem društvu – zagonetan je bio Dominik.

KAD SAM BIO MALI I JA SAM UPOZNAO DJEDA MRAZA, TU TRADICIJU TREBA SAČUVATI

Osim kućica, zanimljivo je da su se u zadarski Advent, nazvan "Đir po gradu" uključili i restorani koji svakodnevno nude dnevne menije po cijenama od 60 i 75 kuna. Cijene na kućicama niže su nego u Zagrebu, kuhano vino može se naći od 10 do 15 kuna, a fritule su od 15 kuna. Najveći hit ovogodišnjeg zadarskog Adventa je klizalište koje je otvorio Športski centar Višnjik. Iako je bilo otvoreno već i prošle godine, u prvom vikendu ove je posjećenost bila čak 20 posto veća što pokazuje da Zadrani obožavaju klizati.

NIKAD RASKOŠNIJI ZADARSKI ADVENT NUDI ZABAVU I UŽIVANJE ZA SVAČIJI UKUS: KLIZALIŠTE, ADVENTSKE KUĆICE, KONCERTE...

Inače, Advent u Zadru ove godine slavi svoje peto izdanje, a događanja će se odvijati na četiri popularne zadarske lokacije. Glavni eventi odvijat će se na Trgu Petra Zoranića koji je ugostio čak 25 ugostiteljskih kućica te će se na glavnoj pozornici tijekom Adventa izmjenjivati brojni popularni hrvatski izvođači. Osim Trga, građani i svi posjetitelji Adventa u Zadru, mogu posjetiti i Trg pet bunara te Narodni trg koji su također uređeni u božićnom duhu. Program za doček raspoređen je također na dvije lokacije, na Narodnom trgu nastupit će grupa Dalmatino. Na Trgu Petra Zoranića, u novogodišnju noć posjetitelje će uvesti grupe Zaratino i TBF.

20. travanj 2024 11:16