U SUBOTU SU ADVENTSKI TRGOVI U ZADRU OPET BILI PREPUNI Publika više od dva sata pjevala s klapom "Rišpet". Vanna ipak dolazi...

U SUBOTU SU ADVENTSKI TRGOVI U ZADRU OPET BILI PREPUNI

Adventski trgovi u subotu su opet bili popunjeni do posljednjeg kvadrata, naravno i sva mjesta ispred adventskih kućica. Napokon sunčan dan i ugodna večer omogućili su tisućama Zadrana i posjetitelja Zadra da uživaju u lijepom ugođaju kojeg grad pruža.
Nakon jutarnjeg programa s defileom Zadarskih mažoretkinja i subotnjih gastro iznenađenja u ponudi kućica, poput velikog Skradinskog rižota koji se spremao u Unusual Winter House, te dječjih zabava sa sv.Lucom, dan je završio sjajnim koncertom jedne od najpopularnijih dalmatinskih klapa, klapom Rišpet. Ivo Amulić i ekipa iz Rišpeta držali su publiku na adventskim trgovima više od dva sata, svi su s njima pjevali uspješnice iz sedam godina duge karijere -  „Šta mi ljube oćeš kazat", „Kad je pošla ća", „Lumin", „Projdi mojon kalon", „Fališ mi", „Mislin samo na te"... Ipak, koncert je završen nekoliko minuta prije ponoći legendarnim hitom iz ere Tutti Frutti banda – „Stvari lagane".

Nakon pljuska u petak navečer, zbog kojeg je odgođen koncert Vanne, ovo je konačno bila jedna više nego ugodna adventska večer. Inače, sasvim je sigurno da će Vanna ipak nastupiti na „Adventu u Zadru 2019.", ali su organizatori u Turističkoj zajednici Zadra u dogovorima sa zagrebačkom zvijezdom oko termina koncerta. 

Od ranije se zna da će i Marko Škugor nastupiti na adventskoj pozornici u četvrtak 19.prosinca, jer je njegov koncert u petak (takvi su petci ove godine) morao biti odgođen zbog kiše.

Zadar i dalje živi u adventskom duhu, božićno je ozračje prisutno na svakom koraku, a treću svijeću došašća u crkvi sv.Šime upalila je rektorica Sveučilišta u Zadru prof.dr.sc. Dijana Vican. 

Nedjeljno jutro na „Adventu u Zadru" nastavljeno je dječjim programima na Adventu, a popodne u Gradskoj loži na Narodnom trgu uz Božićne priče s Gabrijelom Maštruko. U ponedjeljak u večernjim satima na adventsku pozornicu će izaći jedna od najuspješnijih zadarskih klapa - klapa „Munita".

Naslovnica Zadar plus

Najčitanije

FOTO: POVIJESNI USPJEH MLADIH ZADRANA IZ ŠAHOVSKOG KLUBA CASPER Matej, Mario, Noemi i Karlo prvi su ekipni prvaci države u šahu iz Dalmacije! Ovo je priča o njima i metodi učenja šaha koju je Grad Zadar - jedini u Hrvatskoj - odlučio uvesti u sve svoje dječje vrtiće!

Matej, Mario, Noemi i Karlo prvi su ekipni prvaci države u šahu iz Dalmacije! Ovo je priča o njima i metodi učenja šaha koju je Grad Zadar - jedini u Hrvatskoj - odlučio uvesti u sve svoje dječje vrtiće!
Dalmacija je u svojoj dugoj i bogatoj povijesti dala bezbroj genijalnih sportskih ekipa, osvajača olimpijskih me...
Matej, Mario, Noemi i Karlo prvi su ekipni prvaci države u šahu iz Dalmacije! Ovo je priča o njima i metodi učenja šaha koju je Grad Zadar - jedini u Hrvatskoj - odlučio uvesti u sve svoje dječje vrtiće!