StoryEditorOCM
4 kantunaREZIME ADVENTA U ZADRU

Kiša nije pokvarila dojam: porast dolazaka gostiju za 14 posto, zadovoljni su organizatori, zakupci kućica i brojni posjetitelji

Piše MG
8. siječnja 2020. - 15:00
advent7-301118

Nakon čak 44 dana jedne od najskupljih, najkompleksnijih i najuspješnijih zimskih manifestacija „Adventa u Zadru”, njegovi organizatori odlučili su u srijedu sazvati konferenciju za medije kako bi rezimirali njegove rezultate.

- Željeli smo da svaki novi advent podignemo na jednu razinu više! Danas, nakon netom završetka petog po redu Adventa u Zadru, zaista možemo reći da smo taj cilj i ispunili. Uz to, ostvarena je i glavna misija, a to je oživljavanje Poluotoka zimi te obogaćivanje i produženje turističke sezone – istaknuo je u ime gradonačelnika Zadra, pročelnik Ivica Katić dodavši da ni dosadna i uporna kiša, zbog koje su se koncerti stalno otkazivali, nije uspjela pokvariti dobar dojam ovogodišnjeg Adventa.

- Adventske kućice postale su tako svojevrsni cjelodnevni đir gdje su Zadrani, ali i njihovi mnogobrojni gosti, ispijali jutarnju kavicu, dolazili na marende i ručkove te gdje se ciljano odlazilo na večernji izlazak – rekao je Katić te naglasio kako „Đir po gradu” traje sve do blagdana Sv. Stošije, odnosno 15. siječnja.

Direktor Tržnice Zadar, Tomislav Letinić, dodao je pak kako su zakupci kućica također zadovoljni ovogodišnjom manifestacijom i pohvalio ih za inovativne gastro ponude. Za kraj se zahvalio i svim ekipama „iz sjene”, Neni Stojakoviću i njegovom timu, Danijeli Rimanić, ton majstoru Šimi Ivčiću, Bepiju te djelatnicima Tržnice.

- Također posebna zahvala ide i vatrogascima koji su u jednoj nesretnoj situaciji reagirali izuzetno brzo i dokazali da možemo biti mirni te da smo u sigurnim rukama - rekao je Letinić.

Mario Paleka, direktor TZ Grada Zadra pohvalio se sa turističkim rezultatima koje je donio ovaj Advent.

- Prema podacima eVisitora, bilježimo porast od čak 14 posto u odnosnu na isto razdoblje 2018. godine, što je 17.714 gostiju i 39.423 noćenja. Jedino što zapravo sad trebamo riješiti i svi skupa smisliti, jest problem kiše i neka alternativna rješenja kako više ne bi bilo otkazivanja programa – naglasio je Paleka te dodao kako je u ovaj advent bilo uključeno preko 400 ljudi raznih profesija što govori o ozbiljnosti ove manifestacije.

- Održano je 17 koncerata i čak 45 drugih popratnih programa. Postavili smo sami sebi letvicu visoko i moramo se dobro potruditi da sljedeći Advent u Zadru 2020. godine bude još bolji – zaključio je Paleka.

20. travanj 2024 03:46