StoryEditorOCM
Zadar plusFOTO: VELIKU ARHIVU PODIJELIT ĆE SA SVOJIM SUGRAĐANIMA

Miroslav Milić organizira novu izložbu iz škatule zadarskih uspomena

Piše AVŠ
23. siječnja 2020. - 16:05

Nakon uspješnog događaja "Ljubav nas veže i spaja", na kojemu je u listopadu  okupio sve mladence kojima je svirao na pirevima, poznati zadarski glazbenik Miroslav Milić organizira još jednu zanimljivu izložbu. Svoju bogatu arhivu, koju je sakupljao desetljećima, odlučio je podijeliti sa svojim sugrađanima.

- Kao dugogodišnji glazbenik skupljao sam svega i svačega. U pet knjiga sam popisao sve moje nastupe od 1974. do 2019. godine i dokumentirao ih fotografijama. Posjedujem mnoštvo tiskovina od 1962. do 1991. godine, prve brojeve Arene, Globusa i Vusa, oko 200 komada Plavog vjesnika, SN revija, Tempa, Vikenda, Studia, Film novela, Kekeca i još puno raznih stripova starih pedesetak godina- govori Miro čija je kućna arhiva zaista pozamašna.

- Imam i puno knjiga, od sportskih do monografija i razglednica Zadra. Imam sve fotografije brodova Jadrolinije, Jugolinije, Tankerske plovidbe, oko 2500 singlica i oko 400 longplejki, fotografije zadarskih glazbenika i grupa, albuma nogometaša, glumaca, životinjskog carstva, puno notnih izdanja tadašnjih hitova- nabraja nam barba Miro koji planira postaviti i dva video zida. Na jednom bi se prikazivali sportski događaji iz vremena Pelea, Maradone, Vukasa i Ćosića, a na drugom spotovi i koncerti glazbenih bendova iz šezdesetih i sedamdesetih, te fotografije Zadra iz istog vremena.

- Sve to imam pohranjeno na oko 200 DVD-a. Također, u podlozi bi se slušala glazba zadarskih grupa snimana uživo na nastupima od prije pola stoljeća do pojave grupe Riva. Sve ovo organiziram u cilju druženja mojih sugrađana iako su mi se već javili ljudi iz drugih gradova i najavili dolazak čak iz Dubrovnika- govori Miro koji arhivu postavlja u istom restoranu na Novom Bokanjcu gdje je održan u početku spomenut "Pir svih pireva".

Otvorenje je 27. siječnja, u ponedjeljak, a može se razgledati do 2. veljače od 18 do 21 sat.

 

18. travanj 2024 04:28