StoryEditorOCM
4 kantuna‘LEDANA‘ NA LEDU

Akcija mladih: ‘Ledana‘ opet ilegalno radi! Miho Vuković: Sve je to laž! Radimo unutra, ali imamo pravo na 50 kvadrata terase

Piše M. Magaš
6. travnja 2023. - 13:46

Trakavica oko Ledane se nastavlja!

Marko Pupić Bakrač i Marjana Botić iz Akcije mladih organizirali su u četvrtak konferenciju za medije u Perivoju kraljice Jelene kako bi upozorili javnost da lokal Ledana, unatoč isteku najma, i dalje posluje.

- Nakon sastanka s direktorom Nasada, Josipom Krnčevićem, doznali smo da je najam ovom ugostiteljskom objektu istekao u prosincu i prema riječima direktora, on neće biti produžen. Sve ovo što se trenutno nalazi na ovom prostoru, svi ovi stolovi, stolice, šankovi, trenutno je tu ilegalno i trebalo bi biti uklonjeno. Ovaj kafić znači nelegalno radi – naglasio je Pupić Bakrač dodavši kako je održao sastanak i s konzervatorima.

image

Akcija mladih: Marjana Botić i Marko Pupič Bakrač

M.m./Slobodna Dalmacija

- Moram ih zahvaliti na naporu koji su napravili jer moramo uzeti u obzir da oni nisu represivni organ. Oni su jasno izdali priopćenje kako ovdje nije mjesto noćnom klubu i da su svi montažni objekti koji se trenutno nalaze u Perivoju nelegalno napravljeni – istaknuo je Pupić Bakrač pozvavši institucije da odrade svoj posao i da končano zatvore ovaj objekt.

- Pozivamo Općinsko državno odvjetništvo da promptno reagiraju na istekli najam, kao što reagiraju na tužbe i prijave koje trpi moj kolega Marko. Trebaju zaštiti interese Grada jer je to njihov primarni posao bez petljanja u političke zgode i nezgode iako mi nažalost vjerujemo da su i oni pod prevelikim utjecajem HDZ-a jer je samo dva dana nakon smrti mladića klub nastavio s radom – izjavila je kratko Botić.

Za jednim stolom na tresi kafića zatekli smo i Mihu Vukovića, suvlasnik tvrtke Rive Liburna u čijem je vlasništvu Ledana.

image

Suvlasnici Ledane Miho Vuković i Branimir Markov u razgovoru s novinarima

M.m./Slobodna Dalmacija

- Sve što je Pupić Bakrač rekao je laž. Uostalom, cijeli je slučaj sad na sudu. Mi smo Nasade tužili za izmaklu dobit i za ono što je po svim pravilima Grada Zadra, koje je sam Grad propisao, da onaj tko ima kafić ima pravo na 50 metara javne površine koju smo mi dosada uredno plaćali. I to više nego smo je koristili, a ne ono što Pupić Bakrač tvrdi, da smo mi plaćali manje nego smo koristili. To je laž. Sve do sad što je izgovorio je laž: da nismo plaćali struju, vodu, da fekalije cure po bedemima, itd... Sve je laž - izjavio je Vuković koji je ponovio kako je Akcija mladih sve što je prijavila izgubila na sudu.

image

Ledana i dalje radi

M.m./Slobodna Dalmacija

- Da nemamo pravo na unutarnji prostor Ledane, odnosno da bespravno koristimo 30 kvadrata tog prostora, sve im je to na sudu palo! Temeljem toga smo ih tužili za ovu površinu kojoj je istekao ugovor u prosincu 2022. Naglašavam: 11 godina mi dobivamo tu površinu! Kad smo mi ušli u ovaj Perivoj zatekli smo katastrofalno stanje, puno drogeraša i pijanaca, i mi smo sve uredili o našem trošku. Investirali smo naš novac i ovaj park doveli u red. Dogovor je bio: dok traje ugovor za unutrašnju površinu, imamo pravo na Ledanu – istaknuo je Vuković.

Kako je pojasnio, tvrtka Riva Liburna ima pravno najma unutrašnjeg prostora na još četiri godine.

- Što se tiče javne površine, to je na sudu i kao što vidite, naši vanjski šankovi ne rade. Sve radimo "iznutra" - zaključio je Vuković kojeg je njegov partner, suvlasnik firme, Branimir Markov zaustavio u daljnjem davanju izjava novinarima, dok je glazba u pozadini izlazila iz zvučnika, a turisti su gledali gdje mogu sjesti...

image

Suvlasnici Ledane Miho Vuković i Branimir Markov u razgovoru s novinarima

M.m./Slobodna Dalmacija
27. travanj 2024 19:32