StoryEditorOCM
4 kantuna"HDZ NAS JE ČUO"

Akcija mladih nije došla na sastanak! Za idući proračun predlažu tri amandmana: besplatan javni prijevoz, vrtić i obrok u svim osnovnim školama

Piše Iva Ivanac
21. listopada 2022. - 14:04

U vrijeme održavanja sastanka u gradskoj upravi na temu rebalansa aktualnog i donošenja proračuna za sljedeću godinu Akcija mladih, točnije gradska vijećnica Marjana Botić i vijećnik Ante Rubeša, održala je konferenciju za medije.

- Prošle godine smo u ovo vrijeme mi iz Akcije mladih bili prvi koji su ponudili ruku izvršnoj vlasti jer smo bili svjesni situacije da u Vijeću izvršna vlast više nema većinu. Ponudili smo ruku zbog naših građana, ali i zato jer smo bili svjesni da moramo surađivati. Nakon toga na prošlogodišnjem proračunu smo predložili 12 mahom socijalnih amandmana, a gradonačelnik je s velikim zadovoljstvom njih otpisao jer je bio svjestan činjenice da je iznos tih amandmana ispod pet posto proračuna koje on u svojoj nadležnosti može otpisati, rekao je Rubeša dodajući kako izvršna vlast tvrdi da su odradili 17 od ukupno 22 amandmana koji su se našli na proračunu te konstatirao da "izvršna vlast laže".

- Odbijamo doći na sastanak i odbit ćemo sve sastanke jer smo svjesni da gradonačelnik Dukić, umjesto da surađuje i kohabitira, kako je najavljivao nakon izbora, nas doslovno nabija. Kao većinu u Gradskom vijeću nas diskreditiraju, vrijeđaju i izbacuju sa sjednica Vijeća kada pokušamo napraviti nešto što je u interesu našeg grada, dodao je Rubeša najavljujuć i poteze za sljedeći proračunu.

- Za idući proračun imamo samo tri amandmana i ovim putem pozivamo većinu iz Gradskog vijeća da nas podrže i da svaka grupacija uzme jedan od tri amandmana i te ih predlože kao svoje. Ta tri amandmana su besplatan javni prijevoz, besplatni obroci za djecu u svim osnovnim školama kojima je grad osnivač i besplatan vrtić za svu djecu, kazao je Rubeša dodajući kako će se s tim amandmanima podići "standard koji je srozan zahvaljujući 30-godišnjoj politici koju vodi HDZ".

- HDZ kao da nas je čuo! Andrej Plenković je nedavno govorio o osiguravanja besplatnih obroka svim osnovnoškolcima, a mi već godinu dana o tome pričamo i ozbiljno to predlažemo. Pozivam i izvršnu vlast, tko god od klubova vijećnika predloži ovaj amandman, da ga podrži, istaknula je vijećnica Botić.

25. travanj 2024 18:13