StoryEditorOCM
4 kantunaSVAĐA U ‘LEDANI‘

AM: ‘Na razlici u kvadraturi koju noćni klub koristi i budala može izračunati da je netko u džep stavio 9 milijuna kuna!‘ Markov: ‘Sve je po ugovoru!‘

Piše M. Gugić Magaš
1. listopada 2021. - 14:15

Gradski vijećnici Akcije Mladih Marko Pupić Bakrač, Ante Rubeša i Marjana Botić održali su danas konferenciju za medije ispred Perivoja kraljice Jelene Madijevke povodom njegove "uzurpacije i protuzakonitih aktivnosti koje se u perivoju odvijaju". Kako su naglasili pred okupljenim novinarima već deset godina gradska uprava pogoduje pojedinim privatnim investitorima koji ilegalno koriste velik dio perivoja, a plaćaju tek manji. 

- Tek mala tabla na ulazu ukazuje da se ovdje nalazi povijesni perivoj, veći su od nje neonski natpisi kluba Ledana. Ugostitelj koji je ovdje već godinama dobio je koncesiju na tri čestice: jedna se odnosi na unutarnji prostor od 75 metara kvadratnih, a ostale su vanjske, od 55 i 65 metara kvadratnih. Ukupno bi to trebalo iznositi 195 metara kvadratnih. No, stvari u realnosti izgledaju drukčije: vanjski dio koji upotrebljavaju iznosi preko 1200, a unutarnji 150 metara kvadratnih. Cijena koja je s tvrtkom Nasadi ugovorena je 57 kuna za unutarnji i 85 kuna po kvadratnom metru za vanjski dio. Na ovoj razlici u kvadraturi i budala može izračunati da je netko u džep stavio devet milijuna kuna – naglasio je Marko Pupić Bakrač dodavši kako ti jedino hrvatskim institucijama nije sporno.

image
Akcija mladih o uzurpiranju perivoja kraljice Jelene
Mgm
image
Akcija mladih o uzurpiranju perivoja kraljice Jelene
Mgm

- Zanimljivo je kako je perivoj podijeljen na četiri katastarske čestice koje pripadaju Gradu. I sad zamislite koje se tu pretumbacije rade! Znači Grad Zadar je korištenje te čestice dao tvrtki Nasadi, a onda je ta tvrtka dala u najam privatnoj osobi! Ta bi se tvrtka trebala baviti hortikulturom, a ne iznajmljivanjem gradskih nekretnina. Što će radnik Nasada nakon što obreže živicu doći ovdje izmjeriti koliko je privatnih zauzeo prostora? – upitao je Pupić Bakrač te naglasio kako inače u gradskoj jezgri ne možete zabiti ni jednu tiplu, a da vam ne dođu konzervatori.

- A ovdje imate sve te puste instalacije i građevine koje nitko ne obilazi! Pitam se tko je izdao dozvole i potvrdio minimalne tehničke uvijete da ovdje smije biti noćni klub? Pa ovdje ne može biti niti kafić! Sanitarni čvor to ne može ni podnijeti, pa fekalije su curile niz bedeme – zgroženo je, u jednom dahu, izgovorio Pupić Bakrač te zaključio kako je netko iz ureda Državne uprave na protuzakonit način izdao dozvole. 

Okupljene su novinare odveli na ”turu” perivojem kako bi pokazali na licu mjesta o čemu se radi te koliko je prostora zapravo uzurpirano. Baš dok je Pupić Bakrač objašnjavao gdje sve postavljaju sjedalice, do njega je došao Branimir Markov, jedan od suvlasnika kluba Ledana koji ga je prozvao da priča neistine. 

image
Marko Pupić Bakrač i suvlasnik Ledane Branimir Markov
Mgm

- Sve što se ovdje postavilo je prema ugovoru. Ja sam tu od starta, ne želim uzlaziti u tvoje osobne animozitete prema nekim ljudima. Sve radim uvijek po zakonu i ugovorima. Nitko se nije javio na ovaj natječaj osim mene. Nisam u nikakvoj političkoj stranci, tako da se neću se raspravljati s tobom, poslat ću sve ugovore da vidite svi kako je apsoluntno sve uredno – rekao je Markov te zaključio kako se javnosti prenose krive stvari.

Cijelu raspravu pogledajte na video ispod teksta. 

01. listopad 2023 07:21