StoryEditorOCM
4 kantunaOTKAZAO PUNOMOĆ DARKU KOVAČEVIĆU

Andrej Korljan nije više Daruvarčev odvjetnik! Njegov obranu preuzima poznati bivši županijski sudac!

20. prosinca 2018. - 19:02
kovacevic_daruvarac6-131118

Andrej Korljan nije više branitelj Darka Kovačevića Daruvarca. Poznati zadarski odvjetnik o tome će sutra obavijestiti Općinski sud u Zadru, a razlog otkazivanja punomoći je, kako nam je rekao, u preklapanju s prije preuzetim obvezama.

- Za 9. i 10. siječnja ima zakazane rasprave u jednom uskočkom predmetu na Županijskom sudu u Zagrebu. To je za mene priroritet, a nakon toga ima neke neodgodive privatne obveze oko djeteta tako da sam morao otkazati punomoć Kovačeviću - kazao nam je Korljan koji se nakon puštanja Daruvarca na slobodu našao pod velikim pritiskom javnosti, ali i institucija. Naime, na nekoliko mjesta u Zadru osvanuli su grafit prijetećeg sadržaja prema njemu, a na zgradi u kojoj ima ured jedan mu je grafit predvidio sudbinu kao i Senku Peraku, pripadniku zadarskog narko miljea, koji je ubijen u akciji specijalne policije sredinom 90-ih godina. Te i druge prijetnje koje je zadnjih dana dobivao Korljan je prijavio zadarskoj policiji ističući da se ne osjeća ugodno kad mu se tako javno prijeti smrću.

Korljana su zbog načina vođenja obrane svog klijenta otvoreno javno prozvali predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa i bivši odvjetnik generala Ante Gotovine Luka Mišetić. Korljanu se spočitavalo da je namjerno opstruirao i sabotirao sudske rasprave zahtjevima za izuzećem raspravnog suca Tomislava Šimića te predsjednika zadarskih sudova, odnosno da je zloupotrijebio procesna prava. Sve njegove zahtjeve Vrhovni i Županijski sud je odbio, a Korljan se branio da podnosi osnovane zahtjeve u skladu sa zakonskim ovlastima i odvjetničkom etikom i praksom.

Sutiknja Mitra Meštrović nastavak suđenja Daruvarcu za teške tjelesne ozlijede i prijetnju 18-godišnjoj Zadranki zakazala je za 9. siječnja, a umjest Korljana njegovo zastupanje u ovom eksponiranom slučaju, iako zatvorenom za javnost, preuzet će donedavni sudac Županijskog suda u Zadru Boris Radman, kazao nam je Korljan.

30. rujan 2023 13:07