StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: NOVI NAČELNIK POLICIJE PREDSTAVLJEN NOVINARIMA

Anton Dražina: Prije sam imao motivaciju, ali ne i kompeticije. Sada imam i jedno i drugo!

Piše IN
20. rujna 2017. - 19:53
pu_zadarska-200917

- Kada sam došao prvi put na mjesto načelnika imao sam motivaciju, ali mi je nedostajalo kompetencije. Sada mislim da ima kompentencije u prilično istoj mjeri kao i motivaciju da mogu nastaviti profesionalno i kvalitetno obavljati ovaj posao, ali i dati puno više nego do sada – kazao je Anton Dražina, novi stari načelnik Policijske uprave Zadarske, koji je u srijedu predstavljen novinarima. Dražina je već bio načelnik zadarske policije u razdoblju od 2004. do 2010. pa mu je glasnogovornik Elis Žodan poželio "sretan povratak kući".

- Moj ciljevi su da ova policijska uprava bude pravovremena služba, učinkovita u skladu s ljudskim i materijalnim resursima i na zadovoljstvo poreznih obveznika – nastavio je Dražina koji je za načelnika izabran na javnom natječaju kao najbolji između deset kandidata. Izabran je na mandat od pet godina, a u tom razdoblju pokušat će biti policijski menadžer i s raspoloživim snagama ostvariti visoke ciljeve sigurnosti i provođenja zakona na području cijele uprave jednako za sve građane.

Odgovarajući na novinarska pitanja Dražina je istaknuo da na području PU zadarske koja broji preko tisuću ljudi nedostaje određeni broj policijskih djelatnika, najviše u temeljnoj policiji, ali i u prometnoj, interventnoj, graničnoj policiji te raznim policijskim službama,. Dok su inspektorska mjesta popunjena.

- Potrudit ću se da odnos policije s medijima, koja je u mom prvom mandatu bila na određenoj razini, podignemo na još viši nivo. Također, želimo maksimalno biti na usluzi građanima, u tom smislu ćemo nastaviti neke dobre prakse, ali i uvesti nove – dodao je Dražina koji se u svjetlu velikih elementarnih nepogoda koje su pogodile zadarsko područje ovoga ljeta, požara i poplava, rekao da će ravnateljstvu policije predložiti osnivanje namjenskih policijskih snaga koje bi u takvim slučajevima bile od pomoći građana, iako to nije temeljni policijski posao.

Novog zadarskog policijskog načelnika novinarima je predstavio glavni policijski savjetnik Krunoslav Borovec istaknuvši da će bivši načelnik Neven Paškalin naći svoje mjestu unutar sustava policije sukladno svojim kvalifikacijama i radnom iskustvu.

24. travanj 2024 10:35