StoryEditorOCM
4 kantunaNOVO ZAPOŠLJAVANJE U TVRTKI "EKO"

Benkovac tražio "svog čovjeka" u vodstvu - politika odbila mijenjati upravu, pa stiže zamjenik. Hoće li to biti Nediljko Pavlović?

21. studenog 2018. - 21:30
Zvonimir Vrančić, Živko Kolega, Nediljko Pavlović, Stipe Zrilić i Božidar Kalmetahdz_zadar2-310312_2

U tvrtki "Eko" će iza Nove godine doći do novog zapošljavanja i to na jednom od rukovodećih mjesta, ali da bi to bilo moguće, direktor Dino Perović morat će mijenjati i prilagođavati postojeću sistematizaciju radnih mjesta. Sve je krenulo od dopisa kojega je Peroviću uputio Grad Benkovac, uz Grad Zadar i Zadarsku županiju, jedan od suvlasnika nad tim komunalnim poduzećem.

Dopis benkovačkog gradonačelnika Tomislava Bulića napisan je 18. listopada, a u njemu stoji da sukladno udjelu Grada Benkovca u trgovačkom društvu Eko d.o.o., mole da se "osigura mjesto još jednog člana uprave ili zamjenika ispred Grada Benkovca".

Neki lokalni portali su objavili da će na traženje iz Benkovca biti proširena uprava "Eka" u koju bi uz Dina Perovića navodno trebao ući i Nediljko Pavlović. Ali, ideja o širenju uprave nije naišla na oduševljenje lokalne politike iz koje je očito stigao drugačiji signal.

-Vlasnici tvrtke "Eko" nisu prihvatili ideju o zapošljavanju dodatnog člana uprave, ali će iza 1. siječnja netko biti primljen na mjesto zamjenika direktora, potvrdio nam je direktor Dino Perović.

Međutim, važećim Pravilnikom o radu Trgovačkog društva "Eko" uopće nije predviđeno mjesto zamjenika direktora. Da bi netko bio zaposlen kao zamjenik, objašnjava direktor Perović, najprije će se ići na izmjenu Pravilnika kako bi novo zapošljavanje bilo moguće.

-Tek nakon toga ću od Grada Benkovca službeno zatražiti ime čovjeka koji bi trebao doći na to mjesto, kaže Perović ne želeći se upuštati u prognoze hoće li mu zamjenik biti baš Nediljko Pavlović. Gotovo identičan odgovor stiže i iz Benkovca:

-Postoji službena procedura koju ni na koji način ne želim zaobilaziti. Nakon što sistematizacija bude promijenjena, uputit ćemo svoj službeni dopis, jer Grad Benkovac je suvlasnik tvrtke, a zamjenik direktora će biti naš predstavnik. Ne želim uopće komentirati bilo koja konkretna imena, rano je za to, izjavio nam je gradonačelnik Benkovca Tomislav Bulić.

Do komentara Nediljka Pavlovića, nismo uspjeli doći.

 

Brojno stanje: 10 zaposlenih

 

U vlasničkoj strukturi TD "Eko" su Grad Zadar s 51, Grad Benkovac s 26 i Zadarska županija s 23 posto udjela. U tvrtki je trenutno 10 zaposlenih, a struktura zaposlenika je sljedeća: pomoćnica direktora za poslove gospodarenja otpadom, voditelj projekata gospodarenja otpadom, voditelj proizvodno strojarskih poslova, voditelj projekta izgradnje, voditelj službe financijsko-računovodstvenih poslova, voditeljica odjela za odnose s javnošću, edukaciju i arhiv, stručna suradnica za edukaciju i arhiv, stručni suradnik za financijsko-računovodstvene poslove, te poslovna tajnica.

09. svibanj 2024 04:50