StoryEditorOCM
4 kantunaLOŠA STATISTIKA

Beroš komentirao ‘neslavno‘ četvrto mjesto Hrvatske po broju smrtnih slučajeva: Znamo način na koji se možemo i moramo boriti protiv ove epidemije

Piše PSD
9. rujna 2020. - 11:47

Ministar zdravstva Vili Beroš osvrnuo se na trenutnu situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj. Osvrnuo se i na apel epidemiologa da se smanji vrijeme samoizolacije, koje je određeno na dva tjedna.

- Razgovarao sam s Capakom da nađu najbolji modalitet, dosadašnje iskustvo ukazuje na elemente koje oni spominju. To nije mišljenje Epidemiološkog društva, ne tvrdim da je dobro ili loše, molim epidemiološku struku da procijeni adekvatno elemente koji se odnose na samoizolaciju - rekao je Beroš, javlja N1.

Što se tiče broja novooboljelih, koji je danas 341, Beroš je rekao da je daleko važniji podatak broj hospitaliziranih, novozaprimljenih u bolnice, broj otpuštenih i broj pacijenata na resporatoru.

Danas je 299 ljudi na bolničkom liječenju, od čega su 33 nova, ali je i 38 osoba otpušteno, što je ministar ocijenio dobrim trendom.

- Na respiratoru je 24 osobe, dva nova pacijenta od jučer, i to je ono što nije dobro, jer ti koji su na respiratoru, upitno je hoće li se oporaviti ili neće. Hrvatska stigla na četvrto mjesto po broju smrtnih slučajeva na 100.000 stanovnika, to je stvar koja treba promijeniti. Najviše možemo napraviti sami. Znamo način na koji se možemo i moramo boriti protiv ove epidemije i to moramo poštivati - izjavio je ministar.

Govoreći o problemima u zdravstvenom sustavu, Beroš je rekao da se o covidu mora voditi računa, ali da se ne smiju zanemariti i druge pretrage.

- U situaciji smo novog normalnog i moramo naći način kako funkcionirati - zaključio je Beroš.

16. travanj 2024 18:41