StoryEditorOCM
4 kantunaROBERT ŠKIFIĆ:

„Bez aviona su stali i kruzeri i čekaju otkriće cjepiva – kad se to dogodi uslijedit će brzi oporavak: Zadar sasvim solidno bukira sljedeću sezonu!”

Piše P.O.
10. kolovoza 2020. - 22:33

Korona virus je poharao industriju kruzerskih putovanja i skoro ju sveo na nulu. Posve logično, zamiranje kruzerskih putovanja pogodilo je i zadarsku luku Gaženica.

- Kruzerska su putovanja svedena na nulu, iako je bila riječ o najbrže rastućem dijelu turizma. Dok se ne normalizira avionski promet, kruzerska djelatnost nema šanse za oporavak jer je poznato da 95 kruzerskih gostiju dolazi avionima. Uz to, apsurdne su i neke mjere naše Vlade po kojima kruzeri mogu ploviti s ograničenjem putnika na 200, dok ih istovremeno u avionima može biti 180, a na svadbama zna biti i po 300 ljudi. Logično bi bilo očekivati labavije mjere kada su kruzeri u pitanju, kaže Robert Škifić, ravnatelj Lučke uprave Zadar po čijoj će procjeni cijela djelatnost jednostavno morati čekati otkrivanje cjepiva protiv korona virusa.

- Bio je najavljen kruzer koji bi povezivao Dubrovnik i Veneciju, s pristajanjem na nekoliko mjesta, ali su dva putovanja tog broda već otkazana jer nije bilo zainteresiranih putnika. Mi u Zadru bukiramo sljedeću sezonu i to sasvim solidno, kompanije rezerviraju svoje mjesto i ja sam uvjeren da će ova industrija, po otkriću cjepiva, vrlo brzo stati na noge i vratiti se tamo gdje je bila prije epidemije, zaključuje Škifić.

19. travanj 2024 08:40