StoryEditorOCM
4 kantunaSLUČAJ ‘VELETRŽNICA‘

Bivša Pršutana u Šopotu kod Benkovca prodaje se u šestom krugu za nešto više od milijun kuna!

Piše Božana Sviličić
21. lipnja 2021. - 22:06

Na Trgovačkom sudu u Zadru određen je čak šesti krug prodaje dijela nekretnina Regionalne veletržnice Benkovac d.d. u stečaju. Riječ je o poslovnoj zgradi za proizvodnju pršuta, s portirnicom i pripadajućim zemljištem u Šopotu, koje će se pokušati prodati na dražbi po početnoj cijeni za nadmetanje u iznosu od 1.050.000,00 kuna.

Nekretnine su opterećene razlučnim pravom upisanim u korist Croatia osiguranja d.d. Zagreb, Filijala Zadar. Veletržnicu zastupa stečajni upravitelj Ante Poljak iz Zadra temeljem odluke Skupštine vjerovnika od 14. svibnja 2013. godine i rješenja o prodaji od 29. svibnja 2015, 18. lipnja 2021.

- U stečajnom postupku nad uvodno označenim stečajnim dužnikom, po prijedlogu stečajnog upravitelja i odluci Skupštine vjerovnika, već je oglašavana prodaja nekretnine pobliže označene u toč. I. izreke ovog zaključka, međutim, ista niti nakon dosadašnjih prodaja nije unovčena. S obzirom da se predmetna nekretnina do sada nije uspjela prodati, to je stečajni upravitelj predložio sudu da se oglasi nova, šesta, prodaja predmetne nekretnine i to usmenom javnom dražbom i to da se kao početna vrijednost za nadmetanje odredi iznos od 1.050.000,00 kuna- navodi se u ovrazloženju suca Trgovačkog suda u Zadru Tomislava Jurline.

Nekretnine će se prodati na usmenoj javnoj dražbi. Ročište za prodaju održat će se u zgradi Trgovačkog suda u Zadru 9. srpnja u 11,30 sati. Kupac imovine stečajnog dužnika dužan je uplatiti kupovninu u roku od 30 dana od dana održavanja javne dražbe. Rješenjem o dosudi koje će se donijeti nakon što kupac nekretnine uplati kupovninu, odredit će se brisanje upisanih založnih prava te upisa prava vlasništva u korist kupca.

Regionalna veletržnica Benkovac u stečaju je od 2013. godine, a ukupan dug prema vjerovnicima iznosi preko 54 milijuna kuna.
Regionalna veletržnica Benkovac d. d. jedna je od veletržnica iz nacionalnog Projekta izgradnje mreže veletržnica kojeg je pokrenula Vlada RH u suradnji s Organizacijom ujedinjenih naroda za poljoprivredu i prehranu (FAO) i Europskom bankom za obnovu i razvitak (EBRD).

Europska banka osigurala je i djelomičnu financijsku potporu Projektu. Dioničko društvo osnovano je 1998. godine kao Veletržnica Benkovac d. d., da bi se Društvu u rujnu 2003. godine pripojilo Društvo Agroprodukt d. d. te je tako formirana Regionalna veletržnica Benkovac d. d.
Pršutana u Šopotu kod Benkovca, koja je bila u njezinom sastavu, imala je kapacitet za sušenje 20 tisuća komada dalmatinskog pršuta i panceta.

26. travanj 2024 03:27