StoryEditorOCM
4 kantunaOĆE NEDILJKO!

Bivši HDZ-ov načelnik Škabrnje mora u zatvor! Na račun Općine pojeo i popio ogromu cifru, kupovao je čak i - pidžame!?

Piše DALMACIJA SD
23. listopada 2024. - 12:26

Bivši HDZ-ov načelnik Škabrnje Nediljko Bubnjar osuđen je na četiri godine zatvora zbog tri kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti, a u roku od 15 dana mora namiriti štetu od oko 130 tisuća eura i uplatiti je u općinski proračun.

Podsjetimo, protiv Bubnjara je USKOK 2020. godine podigao dvije optužnice.

‘Bio je načelnik jedne od najmanjih i najsiromašnijih općina s niti 1.300 stanovnika, a skoro svaki dan je jeo po restoranima i kupovao luksuzne stvari, poput odijela‘, kazala je sutkinja, prenosi Dalmatinski portal.

Tužiteljica Daira Barović u završnoj je riječi navela kako je Bubnjar koristio proračunska sredstva za osobne potrebe. Neistinito je navodio kako je službenim automobilom putovao u službene svrhe. Na putovanja je vodio bliske osobe. Nalagao je zaposlenicama u računovodstvu Općine da mu isplate dnevnice, noćenja u hotelima, kao i konzumaciju hrane i pića. Kupovao je odjeću i kožnu galanteriju na teret Općine iako je bio svjestan da se radi o stvarima za osobnu upotrebu.

Bubnjar se branio da nije bio svjestan da nema pravo povesti sa sobom nekoga na put. Gotovinu koju je dizao na bankomatu opravdao je spašavanjem NK Škabrnja. Za kupovinu odjeće brendiranih marki kazao je da je malo odriješio kesu i kupio par odijela jer se inače sportski odijevao, a tada se, s obzirom na funkciju, morao malo finije odijevati.

Na putovanja je vodio suprugu, svog zubara, novinarku i stranačke kolege. Novac je podizao s bankomata karticom Općine nakon čega je utvrđen manjak u iznosu od 377 tisuća kuna.

Bubnjar je novcem Općine podmirivao račune u brojnim restoranima (na to je spiskao najmanje 111 tisuće kuna), dok je po trgovinama u najmanje 99 navrata kupio hranu, alkohol i drugu robu u iznosu od oko 70 tisuća kuna. Karticom Općine Bubnjar je platio i liječnički pregled u iznosu od 591 kune, građevinski materijal i opremu za 2.700 kuna. Kupovao je čak i pidžame, papuče, tlakomjer …

 

23. listopad 2024 12:36