StoryEditorOCM
4 kantunaAFERA U BIOGRADU

Bivšu direktoricu Radija BnM Nikolinu Kovačević policija odvela u zatvor: osumnjičena za namještanje nagradne igre i krađu 260 tisuća kuna!

Piše Zadarski.hr
11. ožujka 2020. - 09:23

Bivša direktorica tvrtke Croata iz Biograda, 34-godišnja Nikolina Kovačević nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja predana je pritvorskom nadzorniku PU zadarske zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Prema rezultatima kriminalističkog istraživanja koje su proveli Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, u suradnji sa nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom, sumnja se da je 34-godišnjakinja u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem na biogradskom području, na štetu svog društva, u razdoblju od ožujka do srpnja 2019. godine, sa ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi u iznosu od 70 tisuća kuna 55-godišnjakinji, organizirala provođenje nagradne igre bez odobrenja nadležnog tijela, te je istu proglasila dobitnicom glavne nagrade.

Nadalje sumnjiči ju se da je u vremenskom periodu od srpnja 2018. do listopada 2019. protivno Ugovoru o radu te bez suglasnosti Skupštine Društva nalagala isplate uvećane plaće na koju nije imala pravo te je time svoje društvo oštetila za iznos od 57.654,20 kuna

Isto tako sumnjiči se da je u razdoblju od lipnja 2018. do rujna 2019. s bankomata podizala gotovinu te je službenom karticom Društva plaćala razne osobne troškove na koji način je sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 85.000 kuna.

Ujedno se sumnja kako je ista, na poticaj 32-godišnjaka, odgovorne osobe društva sa sjedištem u Zadru, sa ciljem da njegovom društvu pribavi protupravnu imovinsku korist priznala uvećane račune za isporučenu informatičku opremu i usluge iako je znala da je vrijednost istih u stvarnosti bila puno manja te je time oštetila svoje društvo za iznos od 35.000 kuna .

U konačnici je utvrđeno kako je ista informatičku opremu koju je kupila na teret svog društva besplatno dala na korištenje 32-godišnjaku te je time oštetila svoje društvo za iznos od 11.000 kuna.

Protiv 32-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Poticanja.

27. svibanj 2023 09:45