StoryEditorOCM
4 kantunaŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Borba s koronavirusom najveći izazov zdravstvenih ustanova

Piše Zadarska županija
27. srpnja 2021. - 09:09

Na Županijskoj skupštini održanoj u ponedjeljak, izvješća o radu i financijskom poslovanju podnijele su sve ustanove u zdravstvu kojima je osnivač Zadarska županija. Tri bolničke ustanove - Opća bolnica Zadar, Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na moru i Psihijatrijska bolnica Ugljan poslovale su s manjkom prihoda, što je i očekivano s obzirom na pandemiju koronavirusne bolesti koja je značajno utjecala na smanjenje većine aktivnosti unutar bolnica tijekom 2020. godine.

Vijećnici su prihvatili Izvješće o radu i financijskom poslovanju Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije, Zavoda za javno zdravstvo Zadar, Doma zdravlja Zadarske županije, Zdravstvene ustanove Ljekarne Zadar te Doma za starije i nemoćne osobe Zadar.

Usvojena su Izvješća o poslovanju Županijske uprave za ceste Zadarske županije za 2020. godinu kao i izvještaj o izvršenju financijskog plana, izvještaj o izvršenju Godišnjeg programa rada i razvoja luka i Izvještaja o izvršenju Financijskog plana Županijske lučke uprave Zadar za 2020. godinu. 

Vijećnici su prihvatili i Izvješće o radu i Izvješće o izvršenju financijskog plana Zavoda za prostorno uređenje Zadarske županije za 2020. godinu. Zavod za prostorno uređenje Zadarske županije je i u protekloj 2020. godini realizirao program rada te opravdao svoj institucionalni cilj i svrhovitost kao županijska javna ustanova koja obavlja poslove sukladno Odluci o osnivanju.

Usvojen je i Prijedlog zaključka o prihvaćanju Izvješća o ostvarivanju godišnjeg programa zaštite, održavanja, očuvanja, promicanja i korištenja zaštićenih dijelova prirode na području Zadarske županije za 2020. godinu i Izvješća o izvršenju financijskog plana NATURA-JADERE, javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Zadarske županije

Izvješća o radu podnijele su i dvije ustanove u kulturi, Narodni muzej Zadar i Kazalište lutaka Zadar te Športska zajednica Zadarske županije  i Zajednica tehničke kulture Zadarske županije.

18. travanj 2024 17:57