StoryEditorOCM
4 kantunaIZBORI U HDZ-u

Božidar Kalmeta i Šime Erlić nemaju protukandidate: jedina „gužva” nastat će oko mjesta podpredsjednika Županijskog odbora – evo tko se sve kandidira

Piše Predrag Opačić
1. listopada 2021. - 21:52

Na unutarstranačkim izborima zadarski i županijski HDZ pri biranju (pod)predsjednika od temeljnog ogranka do Županijskog odbora praktično neće ni dirnuti postojeću infrastrukturu stranačkih lidera. Mada je mogućnost predaje kandidatura otvorena do subote, malo tko vjeruje da su bilo kakva iznenađenja u zadnji tren uopće moguća.

Na dvije ključne pozicije, na mjestima predsjednika Gradskog i Županijskog odbora HDZ-a sigurno neće doći ni do kakve promjene. Božidar Kalmeta je već odavno najavio još jednu kandidaturu za predsjednika ŽO, ali ovog puta neće imati protukandidata. Identična je situacija i kod šefa GO, državnog tajnika Šime Erlića - ni on za mjesto predsjednika GO neće imati protukandidata.

Za mjesto podpredsjednika Županijskog odbora kandidata će biti više nego što ih se bira. Na tom mjestu se traži četiri čovjeka, a u kandidaturu idu župan Božidar Longin, Željko Šoša, državni tajnici Josip Bilaver i Šime Mršić, te Jure Fabijan, a čini se da o tome ozbiljno razmišlja i načelnik Preka Jure Brižić.

Što se predsjednika preostalih gradskih odbora tiče, ni tu neće biti nikakvih promjena, a ni protukandidata aktualnim predsjednicima. Čelnici HDZ-a ostaju Tomislav Ćurko u Ninu, Ante Župan u Obrovcu, Tomislav Bulić u Benkovcu i Šime Mršić u Biogradu.

Po jednog kandidata imat će i u Bibinjama, Sukošanu, Starigradu, Poličniku i gotovo svim preostalim općinskom središtima. Nekadašnji načelnici Posedarja i Polače Ivica Juričević i Viktor Prtenjača više se neće kandidirati i to su jedine promjene do kojih će, kada je riječ o predsjednicima općinskih odbora HDZ-a.

24. travanj 2024 17:57