StoryEditorOCM
4 kantunaNEMA IH NA POPISU

Božo Čolak: "U Ljekarnama Zadar nemamo dovoljno prostora za cijepljenje. Ako bi ga i napravili, to bi bilo na uštrb pacijenata"

Piše I. Ivanac
3. studenog 2021. - 18:35

Hrvatski liječnički zbor (HLJZ) je na svojim stranicama objavio popis ljekarni u kojima se građani mogu cijepiti protiv koronavirusa. Projekt je to koji nosi naziv „Ljekarna kao mjesto cijepljenja protiv COVID-19 bolesti“, a kojeg HLJZ provodi zajedno s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Ministarstvom zdravstva i Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje.

Popis ljekarni je na službenoj stranici HLJZ-a napravljen prema županijama, a prema njemu  niti jedna ljekarna u Zadarskoj županiji ne nudi mogućnost cijepljenja.

- Županijska ustanova Ljekarne Zadar u svom vlasništvu ima samo sedam ljekarni dok na tržištu ima još oko 40-ak ljekarni privatnika. Mi u svom poslovnicama nismo organizirali cijepljenje jer imamo specifičan rad u ljekarnama koji je otvorenog tipa u vidu samoposluživanja. Prostora za cijepljenje zbog toga nemamo, a ako bi ga i napravili to bi bilo na uštrb pacijenata, kazao je Božo Čolak, ravnatelj Ljekarni Zadar, naglašavajući kako je gotovo nemoguće organizirati cijepljenje u županijskim ljekarnama.

Inače se cijepljenje u Zadru odvija na Višnjiku svakim radnim danom u vremenu od 7 do 13 sati osim četvrtkom kada se cijepljenje provodi u vremenu od 15 do 21 sat.

Iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije su izvijestili kako se osobe kojima je preporučena treća doza trebaju javiti svojim odabranim liječnicima koji će za njih osigurati termine cjepljenja na Višnjiku ili u njihovim ordinacijama.

02. svibanj 2024 13:13