StoryEditorOCM
4 kantunaBLIŽI SE KRAJ...

Centar Mocire prošao tehnički pregled: nakon više od desetljeća radova mališani iz "Latice" i djeca iz Voštarnice na jesen bi mogli u nove prostorije!

Piše Ana Vučetić Škrbić
16. srpnja 2020. - 21:53

Ako ćemo suditi po rezultatima tehničkog pregleda koji je jučer trajao duže od četiri sata, Centar za odgoj, obrazovanje, rehabilitaciju i smještaj osoba s posebnim potrebama “Mocire” od jeseni će konačno biti u funkciji.

U tom kompleksu površine 7000 metara, gdje će se smjestiti Dječji vrtić “Latica”, Osnovna škola “Voštarnica” te centar za odrasle osobe, povjerenstvo koje je obavljalo tehnički pregled pronašlo je svega nekoliko manjih nedostataka koje će se ukloniti u propisanom roku. Uz to, ishodit će se i dodatni atesti za struju.

Ovu, posljednju fazu radova na Mocirama odradio je “Krekić Avangard”, zadarska tvrtka koja je za izvođača izabrana početkom prošle godine. Bio je to zadnji korak prema konačnom dovršetku centra, za koji je kamen temeljac postavljen još davne 2005. godine. Nakon niza problema koji su od samog početka pratili realizaciju ovog projekta, prekretnica se dogodila u travnju 2017. godine, kada je Grad Zadar aneksom ugovora preuzeo ulogu investitora i obvezu da dovrši izgradnju centra koji je tada bio već potpuno devastiran. Ugovor je potpisan u travnju, a radovi na dovršetku počeli su u srpnju prošle godine.

Sada, kada su građevinski radovi pri samom kraju, Grad je krenuo u postupak nabave namještaja i opreme u koje će, u svom dijelu troškova, uložiti oko šest milijuna kuna. Danas, naime, završava prethodno savjetovanje s gospodarskim subjektima zainteresiranima za opremanje dječjeg vrtića „Latica" i osnovne škole „Voštarnica". Budući da je riječ o specifičnoj nabavi, natječaj je razdvojen u više grupa, od dječjeg namještaja, didaktičke opreme, aparata i sportskih rekvizita visoke kvalitete koji osiguravaju trajnost, funkcionalnost i sigurnost u korištenju. Grad Zadar opremit će vrtić i školu, a dio za odrasle korisnike zadaća je Ministarstva za socijalnu politiku.

Kada će taj dio posla biti završen, a objekt konačno spreman za useljenje, trenutno je teško prognozirati, prije svega zbog činjenice da se na tom projektu mora uskladiti i koordinirati nekoliko dionika. Tu su i propisani zakonski rokovi, zbog čega opremanje vjerojatno neće biti obavljeno do 15. rujna, odnosno početka školske godine, no iz Grada poručuju da će to biti napravljeno u najkraćem mogućem roku kako bi mališani iz "Latice" i djeca iz Voštarnice konačno mogli početi koristiti prostor na koji čekaju već duže od desetljeća.

24. travanj 2024 11:33