StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: PONOVNO ODRŽANA NAKON DESET GODINA

Cili grad došao na Puntamišku feštu

Piše M.V.
3. kolovoza 2017. - 16:58
IMG_3737.JPG

Nakon duge stanke, i duže od 10 godina, u srijedu je održana Puntamiška fešta, pučka zabava koju je organizirala Udruga mladih Puntamike, nekad najturističkijeg, a i danas jednog od najljepših dijelova Zadra.

Na Puntamišku feštu stiglo je više tisuća ljudi, i to uglavnom Zadrana, i starijih i mlađih, zalutao je tek pokoji turist, tako da je zabava imala puni zadarski pečat s puno pozitivne energije. Atmosfera je bila potpuno drugačija od recimo one koja ovih dana vlada na prenakrcanom i potpuno komercijaliziranom i napornom Poluotoku koji je odavno postao turistički mravinjak. Na Puntamici nije bilo pizza cuta ni ostalih ljetnih prijevara.

S pozornice prašili Ban i Diktatori

Za male novce mladi su Puntamičani prodavali jednostavna jela – srdele s gradela i dagnje na buzaru, pivo je teklo u potocima, a kultno ljetno okupljalište tog dijela grada, Kantunić Pere Mičića, u kojem su i skovani planovi za organizaciju fešte jedne nove puntamiške generacije, bio je centar svih zbivanja i organizacijski strožer.
S pozornice su prašili Marijan Ban i Diktatori, a kako su bili okrenuti prema plaži uz Obalu kneza Domagoja, možda i jednom od najljepših kupališta u Zadru, makar je potpuno neopremljeno i zapostavljeno od gradskih vlasti (valjda se čeka da plažu netko dobije u koncesiju i onda ulaz skupo naplaćuje), tako je publika uživala na šljunku ili čak u moru sve do zore.
Fešta je počela vaterpolom. Igrali su vječiti rivali na zimskim kvizovima i ljetnim sportovima, ekipe "Krokodila" i "Žutih mrava", koji su na kraju završili u egalu, na 2-2.

Egal 'Krokodila' i 'Žutih mrava'

"Krokodili" su bili Mladen Milin, Marino Mirčeta, Predrag Bjelettić Pegi, Miro Dundov, Dražen Brunac, Mate Mrva, Tomislav Knez, Niko Marin, Šime Lušticate izbornik Nikola Katalinić Niđo.
Za "Žute mrave" igrali su Rinaldo Galović Rino, Aćim Pavić, Marin Mišlov, Luka Gerlanc, Jakov Friganović, Marin Žorž iLovre Ivković. Kondicijski trener bio je Šime Šalov, team manager Bruno Grancarić, a izbornik Ivor Piskulić.
Sudio je Niko Pavin, a dodavači lopte Andro Mirčeta i David Pavin.

Puntamišku feštu potpomogli su svi ugostitelji koji imaju lokale na Puntamici, ali izdašno i Turistička zajednica grada Zadra, te drugi sponzori. Skupina od 20-ak mladih Puntamičana ovaj su posao odradili sjajno pa reprizu očekujemo dogodine.


 

 

 

25. travanj 2024 07:22