StoryEditorOCM
4 kantunaA ZIMA TEK DOLAZI

Croatia Airlines otkazuje letove na liniji između Zagreba i Zadra zbog malog broja putnika. Ukupni booking na svih osam letova bio je 28 ljudi

Piše AVŠ
7. listopada 2020. - 20:31

Jedina domaća zračna linija između Zadra i Zagreba, ona Croatia Airlinesa, već dva dana leti “polovično”, a u srijedu nam je potvrđeno kako će tako biti do subote. Naime, zbog malog broja putnika Croatia Airlines stornirala je letove na liniji Zagreb-Zadar-Pula-Zadar-Zagreb od utorka do petka, od čega su dva jutarnja i dva večernja leta te u subotu popodnevni. U utorak nije bilo jutranjeg leta za Zagreb, za srijedu večernjeg za Zadar, kao ni u četvrtak dok je za petak otkazan jutarnji let sa zadarske zračne luke.

Razlog je očekivan: ukupni booking na svih osam letova zajedno iznosio je 28 putnika, a zbog nedostatne potražnje, donosena je odluka o otkazivanju. Isto tako, na preostalim letovima koje Croatia Airlines planira obaviti do kraja ovog tjedna između Zadra i Zagreba, u ovom je trenutku više od 500 slobodnih mjesta.

- Od početka pandemije kontinuirano provodimo optimizaciju reda letenja u skladu s potražnjom, što nažalost vrlo često znači i otkazivanje letova - kažu u nacionalnom avioprijevozniku što znači da bi ovakve odluke mogle postati sve češće, pogotovo s krajem listopada kada nastupa zimska sezona letenja i kada je to jedina zračna veza iz Zadra. Inače, Zračna luka Zadar ovaj je rujan završila s manjkom od čak 87 posto putnika. Lani ih je tijekom rujna prevezeno 116.494, a ove godine 14.433. U kolovozu je bilo 66 posto manje putnika, u srpnju 76 posto.

 

20. travanj 2024 14:36