StoryEditorOCM
4 kantunaANKETA: AKO POSTANETE GRADONAČELNIK/CA HOĆETE LI SMANJITI PRIREZ?

"Da, zato što je prirez neuspjeh Gradske uprave!"

Piše Iva Ivanac i Ana Franić
15. svibnja 2017. - 16:12
slikazaanketu_gore

Sabina Glasovac (SDP)
- To sigurno nećemo moći učiniti u prve dvije godine mandata dok ne isplatimo kredit za Višnjik.


Nino Dellavia (HSLS)
- Da, naravno, obavezno! Nećemo ga skroz ukinuti, ali jedan dio bi sigurno smanjili. Kada bi bilo transparentno vođenje financija grada Zadra dobili bi višak sredstava i onda bi mogli smanjiti prirez.


Ivica Vlakić (MODES)
- Tijekom mandata smo pokušali u dva navrata smanjiti stopu prireza, ali smo zbog reformi dviju različitih vlada kao jedinica lokalne samouprave ostali bez značajnih sredstava. Uglavnom smo imali negativan BDP na nacionalnoj razini, a sad zbog povećanja BDP-a i zaposlenih u Zadru sigurno ćemo ići u postupno smanjenje, a možda i ukidanje.


Marjana Botić (Akcija mladih i nezavisnih)
- Da, zato što je prirez neuspjeh Gradske uprave da rastereti građane i poduzetnike jer ne mogu zaraditi na drugim područjima gospodarstva koje su im na raspolaganju.


Branko Dukić (HDZ)
- Prije svega dužni smo realizirati projekte obećane u predizborno vrijeme. Nakon toga osigurati da porez na nekretnine ne bude viši od komunalne naknade, što je odluka gradskog vijeća. Nakon toga, ovisno o punjenju proračuna i gospodarskim prilikama možemo govoriti o smanjenju prireza. Danas govoriti o tome bilo bi neodgovorno zavaravanje birača nespojivo s danim obećanjima.

19. travanj 2024 09:11