StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO & VIDEO

Dalmacija i dalje blokirana: HŽ uvodi i izvanredni polazak vlaka iz Zagreba prema Splitu, ceste su - neupotrebljive. Evo kakvo je sad stanje...

Piše Zadarski.hr
27. veljače 2023. - 14:17

Blokada državne ceste D54 prema Gračacu u Zatonu Obrovackom i dalje traje.

Glasnogovornica Policijske uprave ličko-senjske Maja Brozičević, potvrdila je u 12.40 sati da je u tijeku "izvlačenje" putnika iz Gospića prema Dalmaciji u dva konvoja koje prati policija.

Jedan konvoj ide po državnoj cesti prema Gračacu, a u njemu su osobe koje su prenoćile u prihvatilištu u sportskoj dvorani u Gospiću. U drugom konvoju su putnici koji su noćili na odmorištu Zir na autocesti Zagreb-Split.

HAK moli vozače za strpljenje!

Nakon propuštenog određenog broja osobnih vozila s autoceste A1 iz smjera Like prema Dalmaciji preko Gračaca i Zatona Obrovačkog (DC50 i DC27), a uslijed pogoršanja vremenskih uvjeta koji znatno utječu na sigurnost cestovnog prometa, privremeno se obustavlja formiranje konvoja. Čim se vremenski uvjeti smire i stvore se uvjeti, ponovno će se propuštati osobna vozila prema Dalmaciji.

Zbog iznimno nepovoljnih vremenskih uvjeta uzrokovanih snijegom u Lici i Gorskom kotaru te jakom burom povremeno s olujnim i orkanskim udarima u priobalju, trenutno NEMA slobodnog cestovnog pravca niti za jednu skupinu vozila iz smjera Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto.

U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Korisnike molimo za strpljenje!

image
Luka Gerlanc/
image
Luka Gerlanc/

Novost je da iz Zagreba prema Splitu u 15.19 sati krenut će vlak na redovnom polasku, ali u pojačanoj, dvostrukoj kompoziciji s oko 270 mjesta, doznaje se iz tvrtke "HŽ Putnički prijevoz".

Već u 17:15 iz Zagreba prema Splitu krenut će dodatni, izvanredni vlak sa 180 mjesta.

Vlak će se zaustavljati u kolodvorima Karlovac, Oštarije, Plaški, Vrhovine, Ličko Lešće, Gospić, Lovinac, Gračac, Knin, Drniš, Unešić, Perković, Primorski Dolac, Kaštel Stari, Kaštel Sućurac i Split Predgrađe.

26. travanj 2024 09:16