StoryEditorOCM
4 kantunaRAZGOVOR

Danas je prvi radni dan direktorice TZ Zadra Ive Bencun: "Ključna je suradnja s lokalnom zajednicom, održivost i kvaliteta turističkih usluga!"

Piše M. Kalajžić
25. siječnja 2024. - 11:15
SPECIJAL: SD Zadar, 250124. Iva Bencun snimljena u svom uredu na prvi radni dan kao direktorica TZ Zadar.Luka Gerlanc/

Danas je prvi radni dan novoizabrane direktorice Turističke zajednice grada Zadra Ive Bencun, kako će ga provesti?

- U prvom periodu svog djelovanja u TZ-u namjeravam se posvetiti upoznavanju tima, tekućih planova i prostora. U svakom slučaju namjera mi je stvoriti pozitivnu atmosferu suradnje i otvorene komunikacije među zaposlenicima i suradnicima. Također, planiram pažljivo analizirati trenutnu situaciju, identificirati ključne projekte i prioritetne zadatke, te postaviti osnovne smjernice za buduće aktivnosti u skladu s programom rada kojeg sam predstavila Vijeću.

image

SPECIJAL: SD
Zadar, 250124.
Iva Bencun snimljena u svom uredu na prvi radni dan kao direktorica TZ Zadar.
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

Luka Gerlanc/

- Jeste li se već upoznali sa situacijom u Uredu TZ Zadra, što Vas je dočekalo na novom radnom mjestu?

- Proteklih nekoliko dana intenzivno sam se upoznavala s trenutnom situacijom u uredu TZ Zadra. Radujem se izazovima koji su pred nama i suradnji s timom kako bismo zajedno ostvarili postavljene ciljeve.

- Možete li navesti nekoliko osnovnih značajki iz Vašeg programa rada s kojim ste konkurirali za mjesto direktorice TZ Zadra?

- Moj program rada temelji se na nekoliko ključnih principa. Neki od najvažnijih elemenata uključuju povećanje suradnje s lokalnim dionicima, jačanje digitalnog prisustva destinacije, inovativnu promociju, razvoj održivog turizma, te uspostavljanje jasnih i transparentnih komunikacijskih kanala s javnošću. U tom kontekstu zasigurno je poželjna i dobra i konstruktivna suradnja s medijima.

image

SPECIJAL: SD
Zadar, 250124.
Iva Bencun snimljena u svom uredu na prvi radni dan kao direktorica TZ Zadar.
Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

Luka Gerlanc/

- Što namjeravate zadržati u djelovanju TZ Zadra kao kontinuitet, a koje stvari namjeravate promijeniti?

- Prepoznajem vrijednost postignutih uspjeha u radu TZ Zadra i namjeravam zadržati pozitivne aspekte koji su doprinijeli dosadašnjem uspjehu. Istovremeno, planiram unaprijediti neke procese kako bismo bili još učinkovitiji i spremni na izazove koje nam donosi budućnost. Suradnja s lokalnom zajednicom, održivost i kvaliteta usluga bit će ključni elementi mog rada.

- Na što ćete ove godine staviti naglasak u promišljanju i razvoju zadarskog turizma?

- Ove godine ćemo poseban naglasak staviti na promicanje održivog turizma, razvoj kulturnih i sportskih događanja te povećanje turističke atraktivnosti grada Zadra. Planiramo jačati digitalnu prisutnost, ciljano tržišno pozicioniranje i suradnju s lokalnim poduzetnicima radi stvaranja inovativnih turističkih proizvoda. Radujem se radu na projektima koji će dodatno obogatiti iskustvo posjetitelja te pridonijeti dugoročnom uspjehu zadarskog turizma.

27. travanj 2024 17:47