StoryEditorOCM
4 kantunaBITKA ZA SEZONU

Danas vrata gostima otvorio Turisthotelov resort Zaton, za vikend počela s radom 133 hotela i 65 kampova

Piše HINA/M.K.
25. svibnja 2020. - 14:41

Proteklog je vikenda krenulo jače aktiviranje turističkih kapaciteta s otvorena 133 hotela i 65 kampova, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska udruga turizma (HUT), koja smatra da je sada nužno što prije pokrenuti ciljane promotivne kampanje na ključnim tržištima.

Kako doznajemo, u ponedjeljak je svoja vrata otvorio i Turisthotelov resort u Zatonu. Još je ranije iz uprave te tvrtke javljeno da će u Zatonu sezona početi 25. svibnja. To se i obistinilo, Turisthotelov resort počeo je s radom.

"S obzirom na ukupnu situaciju možemo biti zadovoljni prvim turističkim brojkama. Kvalitetna epidemiološka situacija temelj je ostvarivanja rezultata ove godine i tu smo među najboljima u Europi. To trebamo maksimalno iskoristiti u idućem razdoblju, počevši od - danas, jer ništa se neće dogoditi samo po sebi, nego moramo intenzivno početi komunicirati na ključnim tržištima kako bi privukli goste", ističe direktor HUT-a Veljko Ostojić.

Naglašava da se, uz finaliziranje dogovora o jednostavnijem i bržem postupku ulaska turista s ključnih emitivnih tržišta u Hrvatsku, moraju pokrenuti i koordinirane i ciljane promotivne aktivnosti na tim tržištima.

Za nastavak otvaranja kapaciteta Ostojić ključnim drži postizanje preciznih dogovora s državama-glavnim emitivnim tržištima o nesmetanom putovanju u Hrvatsku i nazad, a što se, prema najavama ministra turizma, očekuje najkasnije do sredine lipnja.

Zbog toga se u planu otvaranja turističkih objekata predviđa da će se do kraja svibnja otvoriti kampovi u Istri, Kvarneru i Dalmaciji, kao i dodatni hoteli, dok se u lipnju očekuje potpuno otvaranje većine hotela i svih ostalih turističkih usluga u destinacijama.

"Nužno je stoga što prije pokrenuti ciljane promotivne aktivnosti na ključnim tržištima, i to tako da se koordiniraju aktivnosti privatnog i javnog sektora. Uspješna promocija ključna je za veću potražnju za dolascima i ostvarivanje maksimalno mogućih turističkih rezultata u ovoj izvanrednoj godini", zaključio je Ostojić.

19. travanj 2024 04:58