StoryEditorOCM
4 kantunaNIJE NEGO

Đani Bunja (MOST): "Ne sporim da možda on ne zna tko sam ja, ali zato svi znaju tko je Tomislav Karamarko. Evo što je o njemu manje poznato"

Piše Zadarski.hr
16. siječnja 2024. - 09:34

Županijski vijećnik MOST-a Đani Bunja odgovorio je bivšem predsjedniku HDZ-a i potpredsjednik Vlade Tomislavu Karamarku. Bunja je u zadarskim medijima najavio povratak Karamarka u politiku, na što se Karamarko žestoko obrušio pitajući se tko je Bunja. Sada mu županijski vijećnik odgovara. Priopćenje prenosimo u cijelosti. 

Ne sporim da možda on ne zna tko sam ja, ali zato svi znaju tko je Tomislav Karamarko. On je poznat kao suradnik Josipa Manolića, danas najmlađeg hrvatskog katolika, koji je početkom devedesetih godina u doba dok je obnašao dužnost premijera pored svih svojih udbaša odabrao baš njega za šefa svoga kabineta. Njemu se ta pozicija omilila i ostaje šef kabineta i Franji Greguriću, sljedećem premijeru. Da je posebno drag udbašima svjedoči i činjenica da je s neskrivenom radošću bio šef izborne kampanje notornom Stjepanu Mesiću, a potom nakon uspješno obavljenog posla ovaj mu se zahvalio tako što ga je imenovao istovremeno savjetnikom za nacionalnu sigurnost i šefom Ureda za nacionalnu sigurnost. Možda su neki uspjeli i zaboraviti kako je još prije bio i šef njegova kabineta dok je Mesić obnašao dužnost predsjednika Sabora. Isto tako, svi znaju i da se Tomislav Karamarko nije nikada ispričao hrvatskom narodu što je tog dilera brijunskih transkripata i krivokletnika iz Haaga te elementarne nepogode doveo na čelo Hrvatske.

Možda je manje poznato, ali se ipak zna da njegov sin Martin Karamarko ima tvrtku Foro Alveare j.d.o.o. za uvoz stranih radnika. Ovaj je biznis posebno omiljen među hadezeovcima, pa tako tvrtku koja se bavi istom djelatnošću ima i sin jednog državnog tajnika iz MUP-a. Dok njihove tvrtke dovode strane radnike u Hrvatsku, dotle je Plenkovićeva Vlada 2021. godine ukinula kvote za njihovo dovođenje. Možda baš zato danas Tomislav Karamarko napada Most koji je jedina brana ovoj suludoj politici nekontroliranog uvoza strane radne snage koja tjera Hrvate iz Hrvatske jer ruši cijenu rada.

Ima toga još. Ali ću velikodušno zaključiti kako bi mu bilo bolje da je šutio jer bi možda čak ispao filozof, a ovako to zasigurno nije.

Dr.sc. Đani Bunja

MOST Zadarske županije

27. travanj 2024 13:46