StoryEditorOCM
4 kantunaZADRŽAN U PRITVORU ZBOG PREMLAĆIVANJA 18-GODIŠNJAKINJE I PRIJETNJE NJENOJ OBITELJI

Darko Kovačević (31) zvani Daruvarac poznat je po prekršajnim i kaznenim djelima s elementima nasilja

Piše I. Nevešćanin, B. Sviličić
19. lipnja 2018. - 23:45
23172402_1673210462698490_1834360750298601804_n

Slomljene kosti lica, slomljen nos, tri napuknuta zuba, 20 šavova na licu, šivane usne, masnice na oba oka...

U Zadru je poznato da Darko Kovačević zvani Daruvarac ima tešku ruku. Nabildan, mišićav, ljubitelj brzih motora i automobila, s divljim pogledom u očima, 31-godišnji Kovačević je stari znanac policije, odvjetništva i sudova. Zbog prekršajnih i kaznenih djela s elementima nasilja dosad je više puta prijavljivan i suđen na zadarskom sudu.

U srijedu 13. lipnja oko 22 sata Daruvarac je teško premlatio svoju bivšu djevojku ispred očiju nekoliko gostiju i osoblja kafića "Chill out" na zadarskoj Meladi. Divljačko mlaćenje nad 18-godišnjakinjom započeo je među stolovima, a nastavio u toaletu. Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, gazio je po cijelom tijelu. U utorak je u medijima objavljen video snimak s nadzorne kamere iz kafića na kojem se vidi sva bestijalnost s kojom je Daruvarac mlatio nemoćnu djvojku. Najstrašniji je bio njegov udarac punom snagom nogom u glavu, nakon što je izudarana 18-godišnjakinja već bila pala na pod. Kao da je napucavao nogometnu loptu... U jednom trenutku, dok je tukao u taoaletu, djevojka mu je pokušala pobjeći, čak mu je vratima prignječila dva prsta, ali je Daruvarac ipak uhvatio, bacio na pod i nastavio mlatiti još desetak minuta.

- Djevojku su svu krvavu izveli iz lokala. Stravično je izgledala. Lice i glava su joj bili krvavi, sva odjeća na njoj je bila puna krvi. Lice joj se nije moglo prepoznati. Dok je sjedila, vlasnica ili netko iz lokala je razgovarao s njom. Izgledalo je kao da je tjeraju, da je u takvom stanju tu ne žele. Poludjela sam kad sam to vidjela – ispričala nam je jedna od svjedokinja događaja koji je potresao Zadar.

Djevojka je u teškom stanju hitno prevezena u zadarsku opću bolnicu gdje je medicinski zbrinuta i nakon nekoliko dana otpuštena na kućnu njegu. Daruvarac je pobjegao s mjesta događaja, ali ga je policija sutradan pokupila ispred njegove kuće.

Iste večeri policija je bila na mjestu događaja, ali je mjesto "obračuna" na kojem je Daruvarac mrcvario djevojku dotad već u dobroj mjeri bilo očišćeno. Iako su u pitanju bile teške ozljede, policija u svom redovitom dnevnom biltenu nije navela da je 18-godišnjakinja bila premlaćena.

- Javnost nismo o događaju izvijestili jer smo željeli zaštititi žrtvu, odnosno oštećenicu, koja je mlađa punoljetnica. No nakon nekoliko dana na društvenim mrežama su se pojavile fotografije oštećenice koje su završile u medijima – objasnio nam je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan .

Darko Kovačević je priveden Dijani Grancarić, istražnoj sutkinji Županijskog suda u Zadru, uz kaznenu prijavu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prijetnju koju je izrekao obitelji djevojke. Sutkinja mu je odredila jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela. Kovačević je za svoju obranu angažirao ured poznatog zadarskog odvjetnika Andreja Korljana, a zastupa ga odvjetnik Boris Grgić iz njegovog društva. Kovačević se u istrazi branio aktivno, iznio je obranu, no što je rekao njegov odvjetnik nam nije mogao reći jer istraga još uvijek traje.

Nakon Kovačevića, trebaju se ispitati svi svjedoci, ali i sama oštećenica koja je policiji dala izjavu tek dan nakon događanja.

Policija je u posjedu snimke s nadzornih kamera iz kafića na kojima je zabilježeno nemilosrdno mlaćenje bespomoćne djevojke koju su samo dvojica mladića i jedna žena pokušali zaštiti, ali bez uspjeha. Kovačević je punom snagom pretukao 13 godina mlađu i slabiju osobu bez imalo namjere da svoj divljački pohod zaustavi.

Darko Kovačević je s roditeljima došao u Zadar iz Daruvara kad je imao osam godina. Povezuje ga se s vlasništvom nekoliko zadarskih kafića, trgovcima rabljenih automobila i zaštitarskim poslovima te je svima poznat po svom nasilnom ponašanju.

- Počinitelj je zadržan u pritvoru dok traje istraga na 30 dana. Ako u tom roku istraga ne bude dovršena, pritvor mu može biti produljen – kazao nam je Ivica Škara, v.d. predsjednika Općinskog državnog odvjetništva.

Ukoliko protiv Kovačevića bude podignuta optužnica za oba prijavljena kaznena djela prijeti mu maksimalna zatvorska kazna od šest godina zatvora.

27. travanj 2024 04:40