StoryEditorOCM
4 kantunaOSUĐEN ZA PREMLAĆIVANJE ZADRANKE

Darko Kovačević Daruvarac dobio pet godina zatvora! Ana Gurlica: "Sud je rekao svoje!"

Piše B.S.
10. siječnja 2019. - 13:00
presudaaa

Darko Kovačević Daruvarac dobio je jedinstvenu kaznu od pet godina zatvora, od toga četiri godine i šest mjeseci za teške tjelesne ozljede koje je nanio 18-godišnjakinji i 10 mjeseci za prijetnju. Daruvarac odmah ide u pritvor.

Objavu presude pratile su samo televizijske kuće jer je sutkinja Mitra Meštrović zbog veličine sudnice napravila selekciju i na objavu presude nije pustila novinare pisanih medija. 

Novinari koji nisu mogli pratiti presudu koja je javna, sutkinja je uputila je na glasnogovornika Općinskog suda Denisa Klarendića. Sutkinja je u startu diskriminirala novinare iako na Općinskom sudu u Zadru postoje sudnice koje su bile adekvatne za ovakav kazneni postupak.

Zbog čega nije izabrala sudnicu prigodnu za ovakav kazneni postupak nije poznato, no rasprave je po svom izboru održala u maloj i neadekvatnoj sudnici u zgradi dijela Općinskog suda u Zadru na Trgovačkom i Prekršajnom sudu u Zadru na Voštarnici kraj koje joj se nalazi ured. 

Obrazloženje presude je pročitano djelomično iza zatvorenih vrata, bez prisustva pisanih medija, koji tako nisu mogli vidjeti ni čuti reakciju žrve i majke na presudu, kao ni onu Darka Kovačevića Daruvarca koji je odmah po izricanju uveden u "maricu" i prevezen nazad u zadarski zatvor na Poluotoku.

Njegov odvjetnik  Boris Radman nije htio komentirati presudu jednako kao ni 18-godišnjakinja koja je na izricanju bila sa majkom Anom Gurlica. "Sud je rekao sve", kratko je rekla majka na izlasku. Odgovorila je kako "ne zna" jeli zadovoljna s visinom kazne. Njihov odvjetnik Milan Petričić rekao je kako je presuda o krivnji bila očekivana.

"Odluka o krivnji je očekivana, a kazna je stroga, no pouka ove presude je puno šira od samog predmeta 'Kovačević'. Kazna je stvar ocjene suda. Trajanje postupka ovisi o dokazima, izjavama svjedoka i stavu obrane. Da se raniji sudac nije razbolio presuda bi bila jednako brzo donesena. Ovaj dio viktimiziranja žrtve u postupku pravi je problem koji treba riješiti u Zakonu o kaznenom postupku", kazao je odvjetnik žrtve Milan Petričić.

19. travanj 2024 01:53